Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2015-01-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
198 x 125 x 15 mm
Vikt
311 g
SAB
Hc
ISBN
9789127141414
H (inbunden)

H

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-01-24
187
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
H är en roman om minnet. Om förälskelse och en dörr som står öppen. Vågar jag?
H är hjärnforskare med hippocampus, den del av hjärnan som organiserar våra minnen, som specialområde. Vetenskapen har gått snabbt framåt och H befinner sig mitt uppe i denna våg, med en prestigetjänst som professor och en rad hängivna studenter. Deras mål är att förstå minnets funktion och dess betydelse för hur vi fattar beslut. Men H är också uppe på en annan våg. Han håller på att bli förälskad i D som egentligen inte verkar vara hans typ. H utspelar sig under ett dygn i H:s liv när frågorna om vem han är och vad han vill med sitt liv ställs på sin spets.
H berättar själv sin historia, men inte på något konventionellt sätt

Åsa Nilsonne har skrivit en djupt originell och underhållande roman som väcker frågor om det mest grundläggande. Vad är ett jag och var sitter det?

Åsa Nilsonne (född 1949) är senior professor i medicinsk psykiatri och författare till en rad uppmärksammade fackböcker och romaner, senast En passande död.

Den mest underhållande bok jag läst om hjärnan. Upplägget är absurt och fullständigt genialiskt Djupt livsfilosofiskt och med humor leder oss psykiatrikern och författaren Åsa Nilsonne på en unik resa i människans inre, tankar och känslor. Tänk om all populärvetenskap kunde paketeras i sådan här begåvad romanform!
Tara

Det här är en av de märkligare kärlekshistorier jag tagit del av. Vad är det vi minns, vad är det vi känner? Kan vi lita på våra minnen? Läs och begrunda. Och läs gärna en gång till. Språket griper och nya tankar dyker ständigt upp.
Nerikes Allehanda

Både lärorikt och roligt ett intressant perspektiv som tål bra att tillämpas på en människa på väg in i förälskelse.
Sydsvenskan

Trots att romanen är späckad med fakta om vad hjärnan gör för att en förälskelse ska uppstå och hur vi reagerar på detta mirakel, är det rolig läsning och spännande Med metaforer valda med omsorg, humor och genial pedagogisk klokhet förklaras krångliga detaljer Läs och njut det är H som i Huvudsaken!
Ölandsbladet

Originellt och spirituellt angriper Nilsonne sitt ämne. De intresseväckande frågor hon ställer och den skarpsynta diskussion hon för gör boken mycket läsvärd
BTJ

Uppfriskande kärleksroman Åsa Nilsonne, psykiatriker och författare, tar oss med på en underhållande resa in i hjärnan.
Norrbottens-Kuriren

H känns lite som en barnbok för vuxna, men jag menar det positivt. Hjärnan är ett riktigt charmtroll.
M-Magasin

När Åsa Nilsonne i sin nya roman vill skildra det svårfångade jaget gör hon det genom en berättelse om kärlek. Ett väl valt motiv, eftersom det är i förälskelsen vi oftast förlorar oss eller blir mer oss själva
Kyrkans Tidning

 

Tänk om all populärvetenskap kunde paketeras i sådan här begåvad romanform!Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. H
 2. +
 3. Den sista kvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista kvinnan av Audur Ava Ólafsdóttir (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av H. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tja
  Amira Veronardi, 23 november 2015

  Nej, denna bok passar inte mig då jag vill ha "mer kött på benen". Har läst henne förut och kommer inte att läsa henne mer. Tyvärr!

 2. Spännande
  Anna, 1 november 2015

  Så nytänkande. Ger insikter och är samtidigt en rolig läsupplevelse med h som förälskar sig. Älskade den från början till slut

 3. hjärnfunktion
  Boris Millgård, 20 juli 2015

  Aktuellt ämne i tiden när våra kunskaper om hjärnan växer exponentiellt.
  Önskar beskriva hjärnans funktion på ett för alla förståeligt sätt. Kräver trots detta koncentration för att uppskatta alla roligheterna. Kvinnlig perspektiv.
  Känns ändå mer som en sorts fakta-bok än skönlitteratur.

 4. I Hippocampus på en förälskad hippocampusforskare

  Nog har vi väl anat att det där uppe i hjärnan sitter någon och kollar oss, som i en övervaknings-central! Kanske någon som också bestämmer vad vi ska tro och göra med verkligheten... Och vad som får oss att hitta där vi förut gått - men lätt glömma vad huvudstaden på Madagaskar heter.

  Åsa Nilsone känner sin vetenskaps senaste rön om minne och emotioner - funktioner med läge och logisk kommunikation - och tillägnar "platscellernas" nobelpristagare John O'Keefe, Maj-Britt Moser... Läs hela recensionen

 5. Intressant bok men kanske svår att förstå
  Evy Svensson, 19 mars 2015

  Intressant bok för den som hänger med i hjärnans funktioner. Dock blev slutsatsen inte den jag kommit fram till i mina studier. Lite irriterande att benämna huvudaktörerna med bokstäver istället för namn då jag hakade upp mig på det hela tiden. Läsningen ville inte riktigt flyta.
  Boken är inte läsvärd för den som är ute efter en roman då den som sagt blir lite svårförståelig.

 6. Ospännande!
  kerstin öhman, 23 februari 2015

  Enstaka små passager lyfte nyfikenheten f.ö var stilen väl fyrkantig och tjatig. Besviken läsupplevelse! Författaren föreföll mer intresserad av ämnet än att levandegöra det för läsaren.Tyvärr!

 7. Mycket intressant bok.
  Ann Gomér, 23 februari 2015

  Humor, intelligens och nytänk i en och samma bok. Spännande att på detta viset få lite mer insikt i hur en del saker fungerar däruppe i skallen. :)

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om H