Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2015-05-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
330 g
SAB
Ohfe
ISBN
9789127141452
Beteendeproblem i äldrevården : att förstå och möta (häftad)

Beteendeproblem i äldrevården : att förstå och möta

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-05-27
303
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äldreomsorgen har förändrats markant de senaste decennierna. Antalet äldre har blivit fler men antalet platser på äldreboenden har blivit klart färre. Det innebär att äldre personer i särskilda boenden har större behov än tidigare. Många av dem har demenssjukdomar. Detta ställer högre krav på personalens kompetens, inte minst förmågan att förstå och möta de beteendeproblem som kan förekomma.

Denna bok förmedlar kunskap om hur problemskapande beteenden i äldrevården kan hanteras. Metoderna utgår från personcentrerad vård och förhållningssättet lågaffektivt bemötande. Det handlar bland annat om att förmedla trygghet och skapa en lugn miljö med positiva förväntningar.

Författarna tar avstamp i exempel från vardagen och kopplar dem till 13 principer som personal kan använda sig av för att förebygga och lösa beteendeproblem. Metoderna spänner från hur man gör en handlingsplan till hur man agerar fysiskt i en våldssituation.

Boken riktar sig till alla som arbetar inom äldre- och demensvården, till exempel undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, läkare och även närstående.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendeproblem i äldrevården : att förstå och möta
 2. +
 3. Demensguiden - Förhållningssätt och åtgärder i demensvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demensguiden - Förhållningssätt och åtgärder i ... av Kirsti V Solheim (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Beteendeproblem i äldrevården : att förstå och möta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. VEM är det egentligen som har problem?
  En_bok_i_mitt_badkar, 24 januari 2019

  Är det verkligen problematiskt beteende eller är det personalen som har svårt att förstå och bemöta vissa beteenden?
  Ögonöppnande bok som kan öka förståelsen hos både närstående och vårdpersonal.

 2. Mycket läsvärd
  Sökare, 3 januari 2019

  Bra och lättläst bok som ger många svar på frågor och funderingar när det uppstår beteendemässiga och psykiska problem vid demenssjukdom. Passar både för vårdpersonal och anhöriga/närstående. Perfekt vid utbildning och handledning.

 3. Angelägen och lättläst bok
  Marie Appelgren (Malmö), 30 juni 2016

  Lättläst bok om ett angeläget problem. Författarna illustrerar med patientfall och får läsaren att reflektera om hos vem problemen föreligger och hur man löser dem. Värd att införskaffas!

 4. Suverän
  Eva Persson, 17 september 2015

  En alldeles fantastisk bok för alla som vill lära sig hur man bör tänka och agera i samvaro med demenssjuka personer. Många tydliga exempel på situationer som kan uppstå och förklaringar till varför det kan bli så fel och hur man i stället bör göra. En mycket bra bok att använda i studiesyfte. Det enda som jag inte riktigt gillar är att man valt att använda sig av ordet "hen" i stället för honom eller henne, jag gillar inte det ordet och därför förstör det "flytet" i läsningen för mig. Men det ändrar inte att betyg blir högsta möjliga 5/5.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna