Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2016-07-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
233 x 160 x 12 mm
Vikt
368 g
SAB
Vpg
ISBN
9789127141469
Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar (häftad)

Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-07-02
357
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär det egentligen att vara sjuksköterska? Den här boken ger vägledning för blivande och yrkesverksamma sjuksköterskor att forma sin yrkesidentitet och finna kärnan i sin profession. Anna Forsberg guidar läsaren i att reflektera över vad det innebär att ge omvårdnad på akademisk grundutifrån vetenskap, etik och praktik. Hon sätter detta i sitt sammanhang med hjälp av de sex kärnkompetenser som sjuksköterskan förväntas förvärva: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, kvalitetsutveckling, säker vård och informatik.

I yrkesrollen krävs inte bara kliniska färdigheter utan även drivkraft, mod att ta ansvar och förmåga att sätta patienternas bästa främst. Teoretiska avsnitt varvas med kliniskt verksamma sjuksköterskors tankar kring sin profession och sitt ansvar i mötet med patienterna.

Boken vänder sig till sjuksköterskestuderande på såväl grundläggande som avancerad nivå samt till alla sjuksköterskorsom vill växa och utvecklas.

Aktivera din kod till lärarhandledningen här. (Koden hittar du på insidan av bokens pärm)

Tidigare publicerad litteratur som beskriver det akademiska ämnet omvårdnad är inte sällan teoretisk och mer eller mindre omvårdnadsfilosofisk. I Omvårdnad påakademisk grund har Anna Forsberg /.../ skapat en lätt greppbarteoretisk beskrivning av omvårdnad applicerad i ett praktiskt sammanhang.
Ulf Nilsson, BTJ-häftet nr 20, 2016 Licenstid: Tills vidare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - paket - (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - paket - (bok + digital p... av Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Febe Friberg, Lars Wallin, Helle Wijk (häftad).

Köp båda 2 för 1802 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. bra
    Ogechi Chinadum, 14 februari 2018

    tydligt innehåll och lätt läste svenska, kärnkompetens, sjuksköterskor role, att ta ansvar och jobba som en team, mycket fundering kring bocken

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Forsberg