Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2017-11-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
424 g
SAB
G
ISBN
9789127141582

Jag ville leva på djupet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-11
220
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Walden Pond är en liten sjö i delstaten Massachusetts i USA, nära staden Concord strax norr on Boston. Sjön gör egentligen inte mycket väsen av sig, knappt en kilo meter lång och några hundra meter bred. Det var hit Henry David Thoreau sökte sig för att "leva på djupet och suga all märg ur livet" i en liten hydda inte långt från sjöns norra strand. Boken som blev resultatet av åren vid Walden Pond har blivit en klassiker både för miljöaktivister, filosofer och litteraturälskare, en undervisning på ögonhöjd med läsaren i konsten att leva självständigt och nära naturen.

Peter Handberg, som gav ut den senaste översättningen av Walden, har sökt sig till sjön för att se miljöerna som inspirerade Henry David Thoreau. Det har blivit en personlig, inspirerande och kunskapsrik rese- och essäbok om en av den amerikanska litteraturens mest egensinniga och märkvärdiga författare, som i sina tankar om civil olydnad, ekologi och vegetarianism, och i sitt motstånd mot slaveriet, har blivit ett föredöme för vår egen tid.

Peter Handberg är författare och översättare. Hans senaste skönlitterära projekt har varit en svit självbiografiska romaner: Den vita fläcken (2015), Klubb Ibsen (2013) och Skuggor (2012). Han har också blivit mycket uppmärksammad för sina översättningar av Friedrich Nietzsches brev.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag ville leva på djupet
 2. +
 3. Strö aska över ditt huvud : tusen och en röst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strö aska över ditt huvud : tusen och en röst av Peter Handberg (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag ville leva på djupet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bortom tid.
  henrik ragnegård, 2 december 2020

  En finstämd och nära betraktelse av trancendentalismen.
  Att vara levande och fri från människors förtryck.
  Utspelas 1840 och lika aktuell idag.Grundar sig i de Franska frihetstanken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Handberg