Jag ville leva på djupet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2017-11-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
424 g
SAB
G
ISBN
9789127141582
Jag ville leva på djupet (inbunden)

Jag ville leva på djupet

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-11-11
207
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Walden Pond är en liten sjö i delstaten Massachusetts i USA, nära staden Concord strax norr on Boston. Sjön gör egentligen inte mycket väsen av sig, knappt en kilo meter lång och några hundra meter bred. Det var hit Henry David Thoreau sökte sig för att "leva på djupet och suga all märg ur livet" i en liten hydda inte långt från sjöns norra strand. Boken som blev resultatet av åren vid Walden Pond har blivit en klassiker både för miljöaktivister, filosofer och litteraturälskare, en undervisning på ögonhöjd med läsaren i konsten att leva självständigt och nära naturen.

Peter Handberg, som gav ut den senaste översättningen av Walden, har sökt sig till sjön för att se miljöerna som inspirerade Henry David Thoreau. Det har blivit en personlig, inspirerande och kunskapsrik rese- och essäbok om en av den amerikanska litteraturens mest egensinniga och märkvärdiga författare, som i sina tankar om civil olydnad, ekologi och vegetarianism, och i sitt motstånd mot slaveriet, har blivit ett föredöme för vår egen tid.

Peter Handberg är författare och översättare. Hans senaste skönlitterära projekt har varit en svit självbiografiska romaner: Den vita fläcken (2015), Klubb Ibsen (2013) och Skuggor (2012). Han har också blivit mycket uppmärksammad för sina översättningar av Friedrich Nietzsches brev.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag ville leva på djupet
  2. +
  3. Skogsvandringen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogsvandringen av Ernst Jünger (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag ville leva på djupet