Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2016-03-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fält, Stefan (form) / Asp, Valdemar (foto) / Scheynius, Lina (foto)
Dimensioner
227 x 167 x 19 mm
Vikt
531 g
SAB
Qe
ISBN
9789127141889
Herbariet (inbunden)

Herbariet

(44 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-03-24
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Läsvärt är bara förnamnet."
Allt om Trädgård

"Vilken fantastiskt intressant och lärorik bok."
Plaza Interiör

Att bli intresserad av grönsaksodling är som att hamna med rumpan före i en soptunna - förrädiskt enkelt att sjunka ner i och helt omöjligt att ta sig ur. Att bli intresserad av örtodling och vilda växter är betydligt mer labyrintiskt. Vissa växter går att glufsa i sig, andra är nyttiga i måttliga mängder och ett par stycken kan bota ett sjukt hjärta eller stoppa ett friskt, med bara några milligrams skillnad.

Herbariet är en vetenskapssagobok och odlingsmanual om läkeväxter från slingerkrasse och salvia till mjöldryga och malört. En bok som reder ut både hur man utvinner hydrolat ur lavendelblommor, hur man gör egen absint, och huruvida växter kan se, höra och läsa dina tankar.

Ett gäng pressade favoritväxter och alla de infusioner, macerationer och sprittinkturer som gör deras magi tillgänglig för människan. För som de flesta örtodlare redan vet: Den enes medicin är den andres cocktail.

Elin Unnes är rockjournalisten som började leva ett hemligt dubbelliv som odlare. Hon har varit redaktör på tidningar som Darling, Vice och Rodeo, och skriver regelbundet om musik för Dagens Nyheter. Numera skriver hon även för Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit boken The Secret Gardener (2014), som utsågs till Årets svenska måltidslitteratur i kategorin Köksträdgårdslitteratur och beskrevs som "Den intressantaste och mest lärorika bok jag har läst i år" av Jan Gradvall i Dagens Industri.

Fotografer är Valdemar Asp och Lina Scheynius, formgivare är Stefan Fält."Elin Unnes är tillbaka. Hurra!"
Allt om Trädgård

"En fascinerande vetenskaplig sagobok och odlingsmanual för läkeväxter som slingerkrasse, salvia och malört."
Buffé

"Bladvändningsvarning utfärdas."
Kristianstadsbladet

"Häftig bok."
SVT Go' kväll


"Med ett underhållande språk virvlande som en humla berusad på mjöldryga pollinerar Unnes boken med vetenskap och icke-vetenskap, magi och folktro, kuriosa och egna odlingsupplevelser av gott och ont. Resultatet blir en charmig tinktur med potentiellt dödlig beska för alla som är intresserade av sambanden mellan växter, medicinhistoria och magi."
Gourmet

"Vilken fantastiskt intressant och lärorik bok."
Plaza Interiör


"Nya boken Herbariet: Växter till mat, magi och medicin av Elin Unnes beskrivs som en kombinerad vetenskapssagobok och odlingsmanual."
Mariestads-Tidningen


"Författaren och odlaren Elin Unnes är kvinnan som kan tala med växter!"
Damernas Värld


"...den magiskt snygga odlingsboken Herbariet."
Books & Dreams


"Fotona på växter som utsätts för elektricitet är helt magiska."
Folkbladet


"När Elin Unnes skriver om växter och örter är det mycket mer spännande än när andra skriver om klubbar och äventyr. För två år sedan släppte Elin Unnes sin redan klassiska odlingsbok, The secret gardener. Nu kommer uppföljaren Herbariet."
Jan Gradvall, DI Weekend


"Missa inte denna!"
Vegourmet


"Att göra-lista: Läsa Elin Unnes fantastiska bok Herbariet."
Borås Tidning


"Jag älskade Elins förra bok The secret gardener och henens citat "blommor är töntiga, här ägnar vi oss åt grönsaker". Efter att gjort upptäckten att även de allra flesta bl
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Herbariet
 2. +
 3. The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla odlare

De som köpt den här boken har ofta också köpt The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla... av Elin Unnes (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Herbariet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett enda råd - läs!
  Anna, 18 januari 2019

  Fantastiskt skriven faktaspäckad bok som kan läsas som en spännande roman, heja Elin Unnes! Nu ska jag njuta hennes nästa bok bara för att jag inte kan eller vill låta bli!

 2. Underhållande!
  ingela magnusson, 16 mars 2018

  En faktabok som inte proppar igen din läslust. Tack för en underhållande och roande läsning som gör allt lättare att ta till sig!

 3. En härlig bok!!

  Boken har det mesta; kunskap & humor !! Mycket underhållande o inspirerande . Får mig att vilja börja odla på en gång !!

 4. Härlig läsning
  silver, 24 februari 2017

  Verkligen en rolig och annorlunda trädgårds/växt bok! Jag uppskattar verkligen Elin Unnes roliga och informativa texter. Trevliga recept och tips. Vackra bilder!

 5. Lärorik men överdrivet skämtsam
  Inger Andersson, 1 december 2016

  Innehåller alldeles för mycket skämtsamma liknelser för min smak. Annars är boken lärorik och det står mycket intressant i den.

 6. Underhållande och lärorik!
  Helle, 10 augusti 2016

  Förutom ett utomordentligt intressant innehåll är språkbruket befriande lättsamt och boken är väldigt lättläst . Mixat med det seriösa och användbara innehållet finns en humoristisk touch. Den är skriven på ett personligt sätt med glimten i ögat.

 7. Besviken
  Marie, 30 juli 2016

  Boken förstörs helt och hållet av författarens språkbruk. Den är oerhört svårläst och innehåller förutom dålig svenska, till större delen svammel och märkliga anekdoter och liknelser som inte platsar in. Har den överhuvudtaget blivit korrekturläst? Oerhört synd på en annars fin och intressant bok. Den hade kunnat bli så ofantligt mycket bättre om författaren strukit hälften av det meningslösa innehållet och istället ersatt med fakta om växterna. Besvikelsen är total. Betyget 2/5 endast på grund av spännande och vackra foton.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Elin Unnes