Metamorfoser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2015-05-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ingvar Björkeson
Originaltitel
Metamorphoses
Dimensioner
216 x 140 x 36 mm
Vikt
797 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789127141896
Metamorfoser (inbunden)

Metamorfoser

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-05-30
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nyöversättning av Ingvar Björkeson

Den romerske poeten Ovidius Metamorfoser är en klassikernas klassiker. Få andra verk i litteraturhistorien har inspirerat till så många andra odödliga verk: En midsommarnattsdröm och Romeo och Julia av William Shakespeare, målningar av Tizian, Caravaggio och da Vinci, nydiktningar av Yeats och Ted Hughes, för att bara nämna några.

Det brukar sägas att varje generation ska ha sin egen översättning av de riktigt stora klassikerna. Närmare femtio år har gått sedan Harry Arminis översättning kom ut, så det är en verkligt glädjande nyhet att Ingvar Björkeson efter sitt kritikerrosade arbete med bland andra Dante, Homeros, Baudelaire och Vergilius nu slutfört sin tolkning av de tvåhundrafemtio myterna i Ovidius samling, om gudars förvandlingsnummer, om vandringen från liv till död, om krig och fred, om Orfeus och Eurydike, Pyramus och Tisbe, Jupiter och Europa.

Publius Ovidius Naso (43 f Kr-18 cirka e Kr) var en romersk poet under kejsar Augustus regeringstid, och skrev ett flertal berömda diktverk, bland annat raggningsbibeln på vers Konsten att älska. Efter en skandal vid hovet blev han landsförvisad och dog i exil.

Originalets titel: Metamorphoses
Översättning Ingvar Björkeson

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Metamorfoser
 2. +
 3. Aeneiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aeneiden av Vergilius (inbunden).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Metamorfoser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I stället för Harry Potter?
  Stefan Füle, 21 oktober 2015

  Eller, varför inte samtidigt. En underbar bok för ungdomar. Och även om man har läst det mesta tidigare klingar det ständigt till, som i ett otroligt flipperspel, belöning efter belöning när man associerar hejvilt och det blixtrar till mellan synapserna.

 2. Ovidius' Metamorfoser
  Per Nyström, 20 juli 2015

  Björkeson har gjort en strålande översättning. Ovidius är inspirerande läsning för den som har åtminstone några kunskaper i antik mytologi.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Publius Ovidius Naso