Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2016-04-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
253 x 170 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Em.091
ISBN
9789127141940
Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse (kartonnage)

Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2016-04-20
477
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Utmärkt skolutveckling visar skolforskarna Jan Håkansson och Daniel Sundberg vilka strategier som kan lyfta skolors resultat. Det förs en omfattande internationell diskussion kring hur forskningen kan bidra till att utveckla skolan, både utifrån vetenskaplighet och beprövad erfarenhet. Boken Utmärkt skolutveckling förklarar vilka faktorer som är viktiga att arbeta med på olika nivåer - från politiker till skolhuvudmän, rektorer och lärare - för att vägleda skolor i rätt riktning. Centrala frågor i boken är:

* Vad vet vi egentligen om skolors olika resultat och vad som påverkar dessa?
* Vilka strategier finns för hållbara förbättringsprocesser och positiv resultatutveckling?
* Hur kan politiker, skolledare och lärare vända skolor i rätt riktning?

Utmärkt skolutveckling riktar sig främst till skolledare, lärare, skolhuvudmän och politiker som vill få vägledning i hur man kan förbättra skolors resultat.

Det är en synnerligen gedigen och genomgripande genomgång av forskningsläget och vilka slutsatser man kan dra av det. Författarna är väl orienterade och förmår på ett intresseväckande sätt presentera fakta och slutsatser. De delger också läsaren egna reflektioner, så som att varna för ledarskapslitteratur som bortser från
sammanhang och levererar tips och råd i största allmänhet. De slutsatser som boken avslutas med - och som kan översättas till strategier för hållbar skolutveckling - är väl underbyggda. En utmärkt handledning att använda i alla sammanhang där förbättringsarbete pågår eller ska påbörjas.

Elisabeth Sörhuus, BTJ-häftet nr 13, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse
  2. +
  3. Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i sven... av Jan Håkansson, Daniel Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd!
    Marie, 4 maj 2016

    En mycket bra bok som är intressant och där man kan inhämta kunskap för alla som vill utveckla skolan. Den är lättläst och lättbegriplig.

Visa alla 1 recensioner