Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127142152
Bara de riktiga orden (e-bok)

Bara de riktiga orden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-13
126
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad är ett människoliv?

Det finns säkert bättre kandidater än Erik Wijks mamma Ulla till att ge ett svar på den frågan. Kända personer med dramatiska liv, som presterat enormt eller lidit gräns-löst. Någon som förkroppsligar berömmelse, hjältemod, genialitet, entreprenörskap, revolution, originalitet eller solidaritet - och inte en skröplig kvinna som aldrig synts i offentligheten eller gjort något märkvärdigt. Som inte ens haft en yrkesidentitet.

Men är man verkligen nyfiken på människan och livet så borde det gälla alla människor.

Vi kan tycka en massa saker om varje liv - ha moraliska eller politiska synpunkter, konstatera sociala eller biologiska fakta - men ingen kan med fog påstå om någon annan människa att hon eller han inte är värdig att repre-sentera mänskligheten.

Ulla Wijk är inte lik någon men hon liknar oss alla. I denna prövande och perspektivrika bok försöker sonen förstå vem modern var och hur hon blev den hon hann bli.

Erik Wijk är författare. Han har skrivit ett tiotal böcker och har ett förflutet som tidskriftsredaktör och förläggare. 2009 utkom boken Allt vi här drömma om, som handlade om hans fars gåtfulla öde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Wijk

Bloggat om Bara de riktiga orden