Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127142152
Bara de riktiga orden (e-bok)

Bara de riktiga orden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-04-20

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad är ett människoliv?
Det finns säkert bättre kandidater än Erik Wijks mamma Ulla till att ge ett svar på den frågan. Kända personer med dramatiska liv, som presterat enormt eller lidit gränslöst. Någon som förkroppsligar berömmelse, hjältemod, genialitet, entreprenörskap, revolution, originalitet eller solidaritet ? och inte en skröplig kvinna som aldrig synts i offentligheten eller gjort något märkvärdigt. Som inte ens haft en yrkesidentitet.
Men är man verkligen nyfiken på människan och livet så borde det gälla alla människor.
Vi kan tycka en massa saker om varje liv ? ha moraliska eller politiska synpunkter, konstatera sociala eller biologiska fakta ? men ingen kan med fog påstå om någon annan människa att hon eller han inte är värdig att representera mänskligheten.
Ulla Wijk är inte lik någon men hon liknar oss alla. I denna prövande och perspektivrika bok försöker sonen förstå vem modern var och hur hon blev den hon hann bli.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wijk Erik

  • Allt vi här drömma om

    Wijk Erik

    I ett societetsbröllop i Göteborg 1930 förenades en redarfamilj av världsformat, Broström, med den respekterade köpmannafamiljen Wijk. Allt var mycket lyckat. Men när ende sonen dör mer än 70 år senare har han i decennier levt ensam i en stuga i s...