Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2015-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789127142237
Timme noll (pocket)

Timme noll

(28 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-04-04
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Berlin 1945. Författaren Hedwig Lohmann är på väg ut ur den sönderslagna staden till ett kloster. Något år tidigare har hennes dotter gjort en helvetesvandring. Var finns hon nu, flickan som hon lämnade bort? Lever hon?

2005. Ingrid har gett upp sin praktik för att flytta till skärgården och bli prästfru. Maken är sjuk och kräver hennes omsorger. Men på ön finns också Hanna, författaren som Karl Erik verkar komma allt närmare.

1983. Isa klipper sönder sin docka och hamnar som tonåring hos en psykolog. En dag bestämmer hon sig för att göra Det Stora Terapispelet med stakar, hjärtan och kors. Om man hamnar på fel ruta får man gå i Kaos, men det finns sätt att laga världen.

Skickligt flätar Lotta Lundberg ihop tre röster på ett sätt som för tankarna till Timmarna. Timme noll betecknar krigsslutet, men också en mänsklig erfarenhet av att stå i sin egen ruin. Vad får en kvinna göra? Vad är det mest förbjudna? Får man som människa en ny chans när det allra värsta redan har hänt?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Timme noll
 2. +
 3. Ön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ön av Lotta Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 107 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Timme noll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbart språk
  Åsa J, 28 december 2015

  Blir fångad av det fantastiska språket. Skildringarna av dessa kvinnors liv känns äkta och obehagligt nära och Lotta Lundberg berör på djupet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundberg

 • Den första kvinnan

  Lotta Lundberg

  "Ett starkt kvinnoporträtt i en bok om öst mot väst, personligt ansvar och att vägra de enkla lösningarna." Damernas Värld "Lotta Lundberg är inte bara en lysande krönikör i Svenska Dagbladet, hon skriver också lysande romaner. [......

 • Ön

  Lotta Lundberg

  Långt ute i Söderhavet ligger Ön. I eget majestät, bortglömd och paradisisk under palmerna. Där arbetar Olivia, en svensk läkare, sedan tjugo år i sjukstugan. Hon har blivit en självklar del av Ön, älskar Taip men deltar även i danserna på Udden. ...