Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2015-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Irja M Carlsson
ISBN
9789127142305
Livstråden (e-bok)

Livstråden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-04-21
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Säljtext/Beskrivning:
För att återhämta sig efter faderns död ägnar sig Margaret Prior, en ung överklasskvinna i 1800-talets London, åt välgörenhetsarbete. Hon besöker kvinnoavdelningen i Millbank, stadens grymmaste fängelse. Där, bland mördare och småtjuvar finns Selina Dawes, ett spiritistiskt medium, som sitter anklagad för att en kvinna ska har dött under en av hennes seanser. Margaret är till en början skeptisk beträffande Selinas gåvor, men finner sig med tiden alltmer dragen till henne. En stark själsfrändskap uppstår, och så småningom tänker Margaret på Selina dag som natt.
Obönhörligen dras Margaret in i en skymningsvärld av skuggor och blind åtrå, och hennes längtan efter att vara tillsammans med Selina växer. Men hur långt är hon beredd att gå för att på allvar få förenas med sin kärlek?
Livstråden är en sensuell berättelse om otillåten längtan och samtidigt en sofistikerad spökhistoria av den mästerliga, trefaldigt Bookerprisnominerade Sarah Waters.

Sarah Waters (född 1966 i Wales) debuterade 1998 med Kyssa sammet som också blev hennes genombrott. Därefter har det blivit ytterligare fem prisbelönta historiska romaner och Waters har nominerats till Bookerpriset tre gånger. Under 2015 är hon aktuell med en ny roman, Hyresgästerna. I samband med detta ger Natur & Kultur åter ut Nattvakten och Främlingen i huset i pocket. Samtliga titlar finns också tillgängliga som e-böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Waters Sarah

  • Hyresgästerna

    Waters Sarah

    London 1922. Kriget har vänt upp och ner på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld ? som också bjuder nya friheter ? I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances ...

Bloggat om Livstråden