Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2016-05-19
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Helena Nordlund
Originaltitel
Illustrert farmakologi bind 1
Illustratör/Fotograf
Roy Lyssa
Dimensioner
245 x 195 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Vd
ISBN
9789127142374
Illustrerad farmakologi 1 : principer och tillämpningar (häftad)

Illustrerad farmakologi 1 : principer och tillämpningar

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-05-19
341
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Läkemedel är centrala för att förebygga och behandla sjukdomar samt lindra symtom. Illustrerad farmakologi ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i ämnet. Tack vare den pedagogiska framställningen och många förklarande färgillustrationer har boken blivit ett standardverk för studerande på sjuksköterskeprogrammet. Den används även på andra utbildningar inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Verket är indelat i två volymer. Illustrerad farmakologi 1: Principer och tillämpningar redogör för hur läkemedel utövar sin effekt (farmakodynamik) och hur de omsätts i kroppen (farmakokinetik). I denna utgåva har avsnittet om läkemedelsgenomgångar utökats och omarbetats utifrån nya riktlinjer. Samtliga tabeller och exempel har också uppdaterats med aktuella registrerade eller rekommenderade läkemedel.

Den andra volymen, Illustrerad Farmakologi 2: Sjukdom och behandling, beskriver läkemedel och läkemedelsgrupper i relation till organsystem och sjukdomsgrupper. 

Till Illustrerad farmakologi hör webbplatsen www.nok.se/illustreradfarmakologi med instuderingsfrågor, bilder och viktiga källor. Webbplatsens innehåll har utökats och uppdaterats till utgivningen av den nya utgåvan av volym 1. 

Texten är utmärkt, välavvägd, välöversatt och anpassad till och moderniserad efter svenska förhållanden. // Men, som titeln implicerar, största behållningen ligger i illustrationerna. I fullfärg, oftast enkla och schematiska, men väl använda didaktiska verktyg för förståelsen av ibland komplicerade sammanhang.

Christian Olsson, BTJ-häftet nr 16, 2016
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Illustrerad farmakologi 1 : principer och tillämpningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Högskolematerial
    Io Lindskog, 17 mars 2017

    Mycket bra bok om man redan har ett vokabulär och ett språk som bygger på/relaterar till omvårdnad, fysiologi, anatomi och basal cellära.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna