Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Mia Ruthman, Karin Ruthman
Dimensioner
130 x 160 x 25 mm
Vikt
567 g
SAB
Vpg
ISBN
9789127142398
Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom (häftad)

Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom

Häftad Svenska, 2015-10-09
359
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Akut och kritisk somatisk sjukdom kan medföra stora psykosociala påfrestningar och betydande stress för den som drabbas, likväl som för de närstående. Upplevelserna kan till exempel handla om otrygghet, oro, ångest, frustration, ökad sårbarhet, ensamhet, sorg, skuld, lidande och brist på kontroll.

Boken beskriver patientens psykosociala behov vid behandling av akut och kritisk sjukdom på sjukhus och hur sjuksköterskan kan tillgodose dessa hos barn, ungdomar och vuxna. Närståendes upplevelser och behov beskrivs och hur familjecentrerad vård kan vara ett stöd i behandlingsförloppet. Bemötande och kommunikation berörs med utgångspunkt från bland annat tidigare erfarenheter, kulturell bakgrund, religion, språk, kön och sexualitet. Centralt är sjuksköterskans funktion och ansvar. Även den specialiserade sjuksköterskans roll beskrivs.

Boken vänder sig till studenter i sjuksköterskeprogrammet och inom specialistutbildning med inriktning mot intensiv-, akut- och ambulanssjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom
  2. +
  3. Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik av David Edvardsson, Anna Ekwall, Ulla Hällgren Graneheim, Liv Meidell, Astrid Norberg (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykosociala behov vid akut och kritisk s...