Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2015-05-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 153 x 10 mm
Vikt
255 g
SAB
Vlb
ISBN
9789127142497
Beteendeproblem i psykiatrisk vård (häftad)

Beteendeproblem i psykiatrisk vård

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-05-16
291
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om hur man bemöter patienter inom psykiatrisk vård i kritiska konfliktsituationer. Författarna beskriver hur det är möjligt att bevara relationer och nå behandlingsmål, även i riktigt skarpa lägen på en avdelning. Då blir vården säkrare, mer verkningsfull och bättre ur etisk synvinkel för både patient och personal. Utgångspunkten är lågaffektivt bemötande, där bland annat följande principer ingår:

Att ta ansvar för situationen
Ställa realistiska krav
Visa respekt och empati
Ta hänsyn till känslor och deras kraft
Lösa problem
Ha ett mjukt förhållningssätt

Här finns också fallbeskrivningar från psykiatrins vardag, förslag på konkreta handlingsplaner för att förebygga konflikter samt ett fördjupande studiematerial. Boken riktar sig främst till personal inom slutenvården och socialpsykiatrin. Även personal inom öppenvården kan ha stor nytta av de metoder som författarna förmedlar.

Med en ödmjuk ton och ett starkt patientperspektiv ger denna bok vårdaren konkreta verktyg för att bibehålla ett gott bemötande och konstruktiva lösningar i svåra situationer.

Sofia Åkerman, sjuksköterska, föreläsare och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendeproblem i psykiatrisk vård
 2. +
 3. Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå av Lena Wiklund Gustin, António Barbosa Da Silva, Phil Barker, Marit Borg, Lena Boussaid (häftad).

Köp båda 2 för 998 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Beteendeproblem i psykiatrisk vård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bo & Sophie
  Ann Rosemarie Karlsson, 30 november 2015

  Mycket bra information om en del av den psykiatriska vården. Lätt att förstå, enkelt språk & innehållsrik text. Rekommenderas varmt till alla som vill förhålla sig till människor som inte mår så bra i själen.

 2. BRA
  Pernilla, 1 juni 2015

  En bok som är lätt att ta till sig och har många bra och tydliga exempel. En bra bok att använda i alla verksamheter som på något sätt har till uppgift att ge personer möjligheter till återhämtning. Boken lyfter vikten av personalens bemötande/förhållningssätt på ett tydligt sätt som är svårt att "säga emot".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna