Skälvning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2024-05-31
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Erik MacQueen
SAB
Hce.01
ISBN
9789127142503

Skälvning

Inbunden,  Svenska, 2024-05-31
229
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Skälvning är hjärtskärande och ömsint… en bok som vidgar och osäkrar vår upplevelse av tjugohundratalet.

The Guardian
Skälvning utforskar vad som utgör ett meningsfullt liv i en våldsam värld – av den prisbelönta författaren till Öppen stad.

Under en helg med vänner på tur mellan antikaffärer i Maine, kastas en plötslig skugga över de koloniala grymheterna som fortfarande präglar platsen. En promenad i skymningen avbryts av brutal vardagsrasism. En enastående kaskad av röster talar ut från en pulserande afrikansk metropol.

Och i romanens kärna mötet mellan Tunde och hans partner Sadoko som glider in och ut ur varandras liv. Genom parets längtan undersöker Cole meningen med separation och närhet, tid och dödlighet.

Precis som i sin magnifika debut Öppen stad lägger Teju Cole ett labyrintisk historisk pussel där alla sinnen är på påslagna. Skälvning är ett nytt mästerverk av en av samtidens mest särpräglade författare.

Teju Cole föddes i USA år 1975 till nigerianska föräldrar och växte upp i Lagos. På svenska finns sedan tidigare romanerna Öppen stad och Varje dag är tjuvens dag, samt essäsamlingen Kända och okända underliga ting. Han har belönats med flera litterära priser, är professor i kreativt skrivande vid Harvard University och medarbetande skribent för The New York Times Magazine.
Visa hela texten

Fler böcker av Teju Cole