Butcher's Crossing (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (230.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Wahlberg
Utgivningsdatum
2015-11-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Erik MacQueen
ISBN
9789127142572
Butcher's Crossing (ljudbok)

Butcher's Crossing (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-11-19

Styckköp

119
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är 1870-tal, och Will Andrews, som studerar vid det prestigefyllda Harvard, hoppar av universitetet för att "go west". Han längtar efter vidderna och den öppna himlen, att lära sig något som inte står i böcker. Han hamnar i det lilla samhället Butcher"s Crossing - knappt mer än en gata med en saloon och några hus, mitt ute i ingenstans i Kansas. Där får han höra om de jättelika buffelhjordar som bara väntar på att skjutas av och föra med sig svindlande rikedomar när pälsarna sålts.
En expedition bildas, Will satsar allt han har och männen ger sig av för att kämpa mot ökenhetta och vinterköld, med hopp om att återvända i triumf. Ett hopp som sätts på svårare prov än de kunnat ana.

John Williams (1922-1994) hör till de senaste årens verkliga litterära sensationer. Från att ha varit i det närmaste bortglömd som författare utom av ett fåtal beundrare, har han blivit ett av de mest spridda författarskapen i Europa. Enbart i Holland har hans roman Stoner sålt i en kvarts miljon exemplar, och den blev en av förra årets mest omtalade och lästa böcker i Sverige.

Butcher"s Crossing
är John Williams andra roman och kom ut 1960, fem år föreStoner.
Williams gav ut två diktsamlingar och fyra romaner: Nothing But the Night,Butcher"s Crossing, Stoner och Augustus, för vilken han tilldelades National Book Award 1973.

"Butcher"s Crossing demonterar myten om västern, och blottlägger en skräckhistoria om allt det slit det innebär att enbart överleva [...] den moraliska kritiken ligger i språkets exakthet, Williams numera berömda enkla och eleganta prosa."
- Bret Easton Ellis, The Guardian

"Stoner visade oss en författare som skrivit en stor bok. För oss som inte redan visste det: Butcher"s Crossing visar att John Williams är mer än så: en bortglömd författare, men tveklöst också en stor författare."
- Archie Bland, The Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Williams