Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-09-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127142787
Västmanland (e-bok)

Västmanland (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-09-23
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det var en gång ett litet län som mest såg ut som en tillknycklad fyrkant.
Sven Olov Karlssons nya bok beskriver det i tio kapitel. Kalla det noveller, eller hellre en kartläggning där varje berättelse visar vägen till en plats och dess personer, till dolda faror och lågmälda underverk. Västmanland är en ärrad skönhet som talar sjungande i norr och gnälligt i söder, eller bara tiger avfolkat och öde.
Ur detta bångstyriga landskap lockar han fram komedier och tragedier från varje kommun. Om en besatt alkemist eller ett krånglande gevär, om att adoptera barn eller på egen risk börja bygga bredband till byn. Om en tonåring som bara morfar orkar ta itu med. Om vårdaren som anar ett otäckt mönster hos de avsigkomna enslingar hon sköter om.
Om hur en enorm skogsbrand eller det moderna folkhemmets hotfullhet plötsligt tvingar oss att fly för våra liv eller ta strid.
Sven Olov Karlssons förra bok Porslinsfasaderna nominerades till Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.

Sven Olov Karlsson (född 1971) debuterade med Italienaren 2003, och har sedan dess givit ut ytterligare två kritikerrosade romaner, Amerikahuset och Porslinsfasaderna, för vilken han blev nominerad till Augustpriset 2013. Sven Olov Karlsson arbetar för närvarande på en reportagebok om den stora skogsbranden i Västmanland 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karlsson Sven Olov

  • Porslinsfasaderna

    Karlsson Sven Olov

    Nominerad till Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok! I sin tredje roman Porslinsfasaderna återvänder Sven Olov Karlsson, den kritikerrosade författaren till Italienaren och Amerikahuset, till den lilla byn Eriksfors i norr...

  • Årsboken

    Karlsson Sven Olov

    Tolv noveller som formar sig till en genomlysning av tillståndet i Sverige, i städer och glesbygd. Om högt flygande människor eller enkla jordnära som kämpar tyst, åtklämda av våldsamma händer, av samhällets kalkylerade reträtt eller klimatets för...

Bloggat om Västmanland