Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2015-10-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Walls, Russell (red.) / Cederteg, Tony (form) / Olsson, Bobo (foto)
Dimensioner
236 x 187 x 20 mm
Vikt
697 g
SAB
Ugjbb
ISBN
9789127143098

Fjärilsmannen

(11 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-10-31
227
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Årets bästa naturbok!"
Allers

"Det är en underbar läsning; personlig, spänstig och rolig."
Tidningen Kulturen

"Det här är en alldeles vansinnigt vacker bok. Om ett ämne jag inte visste så mycket om och inte visste att jag ville veta mer om. En bladvändare om håvar, nålar och artbestämning."
LitteraturMagazinet

"Otroligt läsvärda, vackra och intressanta bok."
Allers

Fjärilsmannen är en lång dokumentär i bokform om ett ämne som man inte visste att man skulle fascineras så mycket av. I boken får vi möta fjärilssamlaren Clas Källander och tillsammans med honom stifta bekantskap med några av Sveriges allra vanligaste djur, nattfjärilarna. Deras utseende, unika egenskaper och oväntade beteenden, tillsammans med Clas fantastiska berättelser, blir en äventyr som man inte vill ska ta slut.

Samlare som Clas Källander ägnar all sin vakna tid åt nattfjärilarna och hans hem utanför Uppsala har formats efter fjärilsintresset, precis som hans sommarbostad: en vinröd gammal Cheva med plats för både luftmadrass och fjärilshåv.

Clas Källander är docent i medicinsk virologi och jobbar som forskningschef på det företag han grundade efter sitt första patent i jakten på virussjukdomar. 1955 fångade han sin första fjäril och har sedan dess levt för och med sin hobby, på köpet har han blivit en av Sveriges allra kunnigaste på området. Clas idoga fjärilsarbete har inte bara gett honom en diger samling utan har också bidragit till en stor kunskap om hur förändringar i miljön påverkar flora och fauna.

Fjärilsmannen är skriven av Peder Edvinsson och fotograferad av Bobo Olsson. Det är deras första gemensamma bok.
"Ett julklappstips om du känner någon som precis som jag fascineras av människor som fascineras av speciella ämnen och vill få ny kunskap på köpet."
LitteraturMagazinet

"Även om man tycker att samlandet är en nattstånden form av fjärilsintresse så skildras intresset och passionen väldigt väl. En bok som inte liknar de flesta andra."
Fågelvännen


"Resultatet är en udda bok, och vacker, en säregen blandning av livsstilsreportage."
Svenska Dagbladet

"
Man samlar egentligen inte på fjärilar, man samlar på kunskapen om dem,", säger han också. Efter att ha läst det fina reportaget/porträttet "Fjärilsmannen" kommer jag nog att hålla utkik efter den där främmande besökaren på sommarstugebron igen."
Arbetarbladet

"Läsning som skapar sug efter mer naturkunskap."
Gefle Dagblad

"Ju fler arter man känner igen, desto större upplösning får världen, säger fjärilsfanatikern Clas Källander i en underbar bok om drivkraften bakom det livslånga lärandet."
Kvälls-Posten

"Genren är reportagebok med vackra, kontrastrika bilder av Bobo Olsson och det bästa med boken är att läsaren får lära känna Clas Källander och förstå lite av lockelsen att finna nya arter och leta nya fjärilsmarker."
Tidningen Kulturen


Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjärilsmannen
  2. +
  3. Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten - kompakt utgåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten ... av Jan Pedersen, Lars Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna