Neurovetenskaplig psykiatri (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2018-01-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form) / Björkman, Måns (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
1015 g
SAB
Vl
ISBN
9789127143104

Neurovetenskaplig psykiatri

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-01-02
621
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna nydanande grundbok i psykiatri sammanför den klassiska medicinska psykiatrin med modern neurovetenskap. Här omsätts de senaste decenniernas vetenskapliga insikter till kliniskt relevant praktik.

Författaren vägleder från det friska fungerandet, till kliniska tillstånd och praktisk tillämpning. Människans tanke- och känsloliv, minnessystem, socialitet, sexualitet, språk och moral skildras genom hjärnvindlingar och synapser, i samspel med miljö och gener. Läsaren får förståelse för hur psykisk sjukdom uppstår och yttrar sig, samt fördjupad kunskap om diagnostik och behandling av de vanligaste psykiatriska tillstånden.

Boken riktar sig till blivande och yrkesverksamma läkare, neurovetenskapligt intresserade psykologer och psykoterapeuter, samt specialistsjuksköterskor inom psykiatri.

Det är en efterlängtad och välkommen grundbok där kunskaper i modern neurovetenskap och traditionell medicinsk psykiatri vävs samman. [...] Framställningen är välstrukturerad, pedagogisk och tydlig.

"Varje seriöst lärosäte och vårdgivare inom psykiatrisk kontext bör skaffa ett exemplar och fundera på hur de tänker implementera Christoffer Rahms tankar och idéer om klinisk psykiatri."

Airi Kärkkäinen Karlsson, BTJ-häftet nr 5, 2018

Varje seriöst lärosäte och vårdgivare inom psykiatrisk kontext bör skaffa ett exemplar och fundera på hur de tänker implementera Christoffer Rahms tankar och idéer om klinisk psykiatri.
Paul Stråby, Psyche nr 1, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Neurovetenskaplig psykiatri
  2. +
  3. Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och behandla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och... av Stefan Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 1007 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »