Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2016-04-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Taube, Daniel (red.) / Wadsted, Sebastian (form) / Skogkvist, Fredrik (foto)
Illustratör/Fotograf
Siri Carlén
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
658 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127143272
Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi (inbunden)

Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-04-25
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Att laga enkel mat innebär att man inte använder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god mat betyder att man inte tar några genvägar och bara använder de bästa råvarorna man kan hitta och har råd med. Mat ska vara god men behöver inte vara krånglig. Olle T Celltons internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Maten är ofta lätt och elegant, och trots ett tydligt medelhavsfokus hämtas inspiration från alla delar av världen.

Boken innehåller ett 60-tal recept indelade i tilltugg, smårätter, varmrätter, efterrätter och skafferi. Det är rätter som kronärtskocka med senapsvinägrett, svartkålssallad med pecorino och rostad mandel, spalla med persika och vit sparris, pizza med olika topping, la tagliata, strozzapreti, kouign amann och mandeltarte.

Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och började tidigt jobba på restaurang. Efter restauranggymnasiet har han jobbat i Malmö, Edinburgh, London, Köpenhamn, San Francisco och är nu kökschef och driver Babette i Stockholm med några av sina vänner. Hans internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Maten är ofta lätt och elegant, och trots ett tydligt Medelhavsfokus hämtas inspiration även från alla delar av världen.

"Olle T Cellton har samlat sina bästa enkla recept, där han bjuder på sin numera nästan patenterade och eklektiska mix av smaker från de stora matkulturerna - och dessutom en mängd smarriga desserter."
Gourmet

"En inspirerande receptsamling med utgångspunkt i vikten av att ha nyckelingredienser hemma. Maten är lätt och elegant, med ett tydligt medelhavsfokus."
Allt om Vin

"Jag har inte kunnat släppa den sedan dess och kan verkligen rekommendera dig att införskaffa ett exemplar."
Chez Wood
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket nöje
  Marion, 12 maj 2016

  Väcker lusten och mod att våga prova nytt i köket. Rekommenderas ****. för att man får mycket mera på köpet; tips och råd mm.

 2. Komplett
  Eric , 29 april 2016

  Den här kommer jag använda mycket! Både trevliga texter och bilder, och massor av spännande recept jag vill prova!
  Och bra tips om tillagning, förvaring och måste-ha-produkter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olle T Cellton

 • Salt, socker och vinäger : konsten att preservera

  Olle T Cellton

  Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Speciallitteratur metod. "Inspirerande och användbar kokbok." Gourmet "En perfekt bok för den som vill lära sig mer." Svenska Dagbladet "Allt verkar otroligt gott!&quot...

 • Efterrätter

  Olle T Cellton

  Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt - men inte nödvändigtvis särskilt gott. Istället kan en kula god hemgjord glass räcka, e...