Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-10-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
200 x 150 x 15 mm
Vikt
305 g
ISBN
9789127143401
Äntligen diktatur : reportage om det riktiga Thailand (inbunden)

Äntligen diktatur : reportage om det riktiga Thailand

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-10-10

Slutsåld

En thailändsk kvinna på besök i Stockholm kallas till förhör i sitt hemland. Thailands styrande militärjunta har bestämt att hon behöver en "attitydjustering"  och nu har hon två dagar på sig att åka hem. Kvinnan sitter snart på ett plan till Bangkok, sida vid sida med svenska solturister. Kort efter landning ligger hon på ett hårt fängelsegolv. Hennes brott: Hon hade ifrågasatt makten.

Äntligen diktatur är en bok om ett Thailand långt från vita paradisstränder. Det är ett land där militären styr med järnhand, där kungen vördas som en halvgud och där demokratikämpar straffas hårt. Det är också ett land där medelklassen i Bangkok i stor utsträckning stöder militärens oinskränkta makt.

Journalisten Mattias Sköld var på plats i protesternas Bangkok 2010 när militären sköt skarpt mot demonstranter och 91 människor dödades. I sin bok beskriver han de historiska orsakerna till Thailands djupa konflikter och möter de modiga människor som kämpar för demokrati och rättvisa. En bok för alla som vill förstå vad som pågår i dagens Thailand.

Mattias Sköld (född 1973) är frilansjournalist och har tidigare varit baserad i Bangkok som korrespondent för bland annat Sydsvenskan. Äntligen diktatur är hans debut som författare.

 

"Äntligen diktatur är inte i första hand en debattbok, snarare ett lågmält reportage som försöker tränga in i den thailändska politikens och kulturens gäckande mysterier ... Mattias Sköld skildrar skeendet med öppen och vidsynt blick."
DN

"Med den stora historien som fond driver de små berättelser han fått sig till dels det insatta berättandet framåt. Jag lär mig mycket ... Och mycket riktigt tar Sköld läsaren med bort från drömska stränder och en genom årtiondena exploderande turistindustri."
Per-Johan Thörn, Dagen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äntligen diktatur : reportage om det riktiga Thailand. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok 2016
    Maria, 13 november 2016

    Svenska reser som aldrig förr till Thailand och efter man har läst den här så börjar jag iallafall såklart ifrågasätta varför man som turist vill "nära" juntan i Thailand och inte istället visar sitt missnöje. Gemene man kanske inte bryr sig så mycket?? Hur som helst, en bok som man bör läsa om man är intresserad av mänskliga rättigheter och man bör tänka en eller två gånger om man verkligen inte kan välja ett annat resmål 2016.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mattias Sköld

  • Äntligen diktatur

    Mattias Sköld

    En thailändsk kvinna på besök i Stockholm kallas till förhör i sitt hemland. Thailands styrande militärjunta har bestämt att hon behöver en "attitydjustering" och nu har hon två dagar på sig att åka hem. Kvinnan sitter snart på ett plan till Bangk...

Bloggat om Äntligen diktatur : reportage om det rikt...