Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2016-04-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
366 g
SAB
Koaea.6
ISBN
9789127143647

Mannen från Harem

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-04-30
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Saif är en arbetslös före detta filosofistudent när kriget bryter ut i Syrien. Av en händelse blir han indragen i smugglingsverksamhet längs den syriska gränsen. Snart tjänar han stora pengar på att frakta jihadister från Turkiet och in i isis-territorium, ett uppdrag som blir både större och mer riskabelt för varje år som går.

Journalisten Emanuel Sidea följer under flera år Saif, mannen från Harem, kors och tvärs över mörklagda nationsgränser. Det är farliga resor över taggtråd och mellan vägspärrar, med en huvudperson som kämpar för att rättfärdiga sin tvivelaktiga roll i ett alltmer hopplöst och nattsvart krig.

"Gudarna tar lång tid på sig. De har haft gott om tid för att bli goda och filosofiska. Men vi människor behöver bara ett krig. Ett krig för att tala om vad som är rätt, vad som är sanningen. Vi ser allt i ett krig: det dåliga och det fula, det hemska och avskyvärda, det diaboliska, men också det fantastiska. Allt detta kan man se. Och människan tänker: vad kan man egentligen göra? Ett krig ger dig väldigt få alternativ."
Saif

Emanuel Sidea (född 1984) är frilansjournalist med särskild inriktning på utrikesreportage. Hans första reportagebok på Natur&Kultur, utgiven 2013, heter Skräck och avsky i Euroland.
"Boken genomsyras av en fin känsla för de enskilda människornas perspektiv i ett nästan ofattbart kaotiskt och svårt sammanhang ... Det här är helt enkelt en riktigt bra och angelägen reportagebok."
Aftonbladet

"Ger nya perspektiv och är väldigt spännande läsning."
SVT Gomorron Sverige

"En fördjupad bild av en av 2000-talets hittills största konflikter."
Jönköpings-Posten

"En bok som dokumenterar en människas sönderfall. Sidea gestaltar skickligt utvecklingen."
Arbetarbladet

"Vilket ansvar har en simpel mellanhand i krigets rubbade ekonomi? ... På ett stadigt, pedagogiskt sätt åskådliggör (boken) konflikten i och kring Syrien ... Mest slående av allt är hur krig och kriminalitet växelverkar och stimulerar varandras tillväxt."
Expressen

"En unik inblick i det syriska inbördeskrigets motsägelsefulla verklighet ... Det är en fascinerande berättelse ... Emanuel Sidea har skrivit en bok som i all sin enkelhet överbryggar den dagliga notisfloden, ett uthålligt reportage av den sort vår tids stora tragedier förtjänar. Här träder äntligen en riktig människa fram ur krigets, propagandans och terrorismens dimmor."
Svenska Dagbladet

"Bokens frågeställning är: vad gör man för att kunna stanna kvar i sitt hemland när det blir krig? Det är ett fascinerande och välskrivet reportage ... Mannen från Harem är en bok som dokumenterar en människas sönderfall. Sidea gestaltar skickligt utvecklingen."
Upsala Nya tidning

"Boken är en välskriven och läsvärd, bitvis skakande, skildring av kaoset i Syrien"
BTJ

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen från Harem
 2. +
 3. Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien av Samar Yazbek (pocket).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emanuel Sidea

 • Skräck och avsky i Euroland

  Emanuel Sidea

  Under den heta sommaren 2012 reser Emanuel Sidea genom ett Sydeuropa i brand. I Aten, Rom, Madrid och Lissabon träffar han människor som ger sin bild av den pågående krisen ? och de åtgärder som nu tas till för att stävja den. Eurosamarbetet skull...

 • Ekonomi : Bubbel och Bubblor

  Emanuel Sidea

  Nollnolltalet startade och slutade i en bubbla. Däremellan festade vi som aldrig förr. Vi shoppade aktier, fonder och lägenheter med nya, gamla och lånade pengar. Och absolut ingenting lärde vi oss. (Ett kapitel ur antologin Noll Noll.)