Forskningsmetodik för socialvetare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2015-02-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
230 x 150 x 16 mm
Vikt
397 g
SAB
Oh:dd
ISBN
9789127143739
Forskningsmetodik för socialvetare (häftad)

Forskningsmetodik för socialvetare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-02-23
159 377 Du sparar 218 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vilka är de särskilda utmaningarna och problemen i socialvetenskaplig forskning? Vilka perspektiv och redskap kan användas då man forskar om sociala problem, människobehandlande organisationer, omsorgsrelationer eller om det sociala arbetets praktik?

Boken Forskningsmetodik för socialvetare är tänkt att fungera som vägvisare till olika perspektiv och sätt att arbeta inom det socialvetenskapliga fältet. Den behandlar forskningstraditioner som fallstudier, vardagslivsforskning, biografi-, berättelse- och emotionsforskning. Det ges även exempel på olika typer av material som kan användas i kunskapssökandet: akt-, vinjett- och internetforskning. Boken behandlar också interventions- och utvärderingsforskning, komparativ välfärdsforskning och den idag högst aktuella frågan om evidensbasering. Ett avslutande kapitel ägnas åt etiska dilemman och överväganden.

Antologin är en orienterande kursbok och avsedd som ett konkret metodologiskt stöd för studerande på såväl grundnivå som avancerad nivå.

Anna Meeuwisse är professor i socialt arbete vid Malmö högskola. Hans Swärd är professor i socialt arbete vid Lunds universitet, där också Rosmari Eliasson-Lappalainen, professor emerita, och Katarina Jacobsson, universitetslektor, är verksamma. Antologins 21 medverkande författare representerar ett flertal institutioner för socialt arbete, sociologi och andra socialvetenskapliga ämnen. Samtliga är forskare och har aktivt bidragit till utvecklingen av sina forskningsområden.

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsmetodik för socialvetare
  2. +
  3. Perspektiv på sociala problem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på sociala problem av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Anna-Karin Andershed, Henrik Andershed, Gunvor Andersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forskningsmetodik för socialvetare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Köp den
    Rebecca Månsson, 9 oktober 2015

    Superbra bok. Överskådlig och lättläst. Bra att ha som uppslagsbok och när du vill få en idé om vilken metod du ska använda

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Forskningsmetodik för socialvetare