Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2018-05-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form) / Lindström, Conny (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
678 g
SAB
Vae:k
ISBN
9789127143944
Allt är gift : om dödliga ämnen och deras roll i historien (inbunden)

Allt är gift : om dödliga ämnen och deras roll i historien

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-05-09
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Allt är gift det är bara en fråga om dos" hävdade naturvetaren Paracelsus redan på 1500-talet. Och visst finns det otaliga ämnen, både naturliga och syntetiska, som kan orsaka lidande och död. Mänsklighetens historia är i själva verket fylld av konfrontationer med sådana ämnen. Vi har brukat gifter vid jakt och fiske, för bekämpning av skadedjur, vi har använt dem som läkemedel, som smink eller färg på tårtor och tapeter - till och med vid rättskipning har gifter nyttjats.

Gifterna hjälpte människan att få herraväldet över planeten men har också bistått henne vid krig, mord och avskyvärda försök till massutrotning. Från Sokrates, via Kleopatra och Dan Andersson till nazisternas koncentrationsläger; från pilgiftsgroda via curare och arsenik till botox - i denna världsomspännande och rikt illustrerade exposé finns det mesta om gifternas historia.

Olle Matsson är professor i kemi vid Uppsala universitet och populär föredragshållare om gifter. Han har tidigare skrivit En dos stryknin om gifter och giftmord i litteraturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt är gift : om dödliga ämnen och deras roll i historien
  2. +
  3. Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ond kemi : berättelser om människor, mord och m... av Ulf Ellervik (storpocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt är gift : om dödliga ämnen och deras roll i historien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Upphottad version av liknande böcker
    Leif Reinhold Torpefält (Norrtälje), 5 juli 2018

    Boken har föregångare sisådär 30-40 år gamla. I grova drag samma innehåll men aktualiserat. Ämnet är intressant och boken är välskriven och lättläst, ibland lite tråkig. För mig är den dock ett standardverk att ha i bokhyllan att slå upp i. Förtjänar att få många läsare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Allt är gift : om dödliga ämnen och deras...