Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2015-10-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127144019
Smakäventyret (e-bok)

Smakäventyret (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-10-31
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad gör att så många barn ofta rynkar på näsan åt maten? Varför vill de helst fylla tallriken med pasta, köttbullar, korv och pannkaka? Går det att få ett barn som mumsar på fisk, kokta ägg, broccoli och bönor?
Smakäventyret är en liten handbok till alla nyblivna föräldrar. Ann Fernholm berättar om vikten av att ge bebisar riktig mat ? under den tiden när de fortfarande nyfiket stoppar det mesta i munnen. Hon avlivar myten om en barnsmak och att industritillverkad mat skulle vara det bästa för ditt barn. För vem kom egentligen på att en blandning av mjöl, skummjölkspulver, raps- och palmolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är nyttigt för bebisar?
Med denna bok i din hand kan du ge ditt barn en bra start på livet som gourmé.

Efter böckerna Ett sötare blod (?Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning? enligt DN) och Det sötaste vi har skriver Ann nu en handbok om hur man får små barn att äta sig mätta på riktig mat.
Antalet fall av barn och vuxna med övervikt och diabetes ökar. Ett problem är att familjer lätt hamnar i en ond cirkel där barnen hoppar över lunch och middagsmål och istället äter sig mätta på smörgåsar och sötsaker.
Små matvägrande barn och oroliga föräldrar behöver vägledning för att inte landa i välling- och sockerträsket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smakäventyret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant, läsvärd och så viktig!
    Nilsson, 9 april 2019

    Alla blivande föräldrar och småbarnsföräldrar borde vilja läsa den här! Glöm inte mor- och farföräldrar också. Ann tar med oss på en resa som bryter gamla förlegade föreställningar om barn och mat. Gör era barn en tjänst och läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fernholm Ann

Bloggat om Smakäventyret