Cyklisten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2015-10-01
Upplaga
1
Förlag
Pintxo
Översättare
Magnus Hedlund
Originaltitel
De Renner
Medarbetare
Rensfeldt, Filip (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
268 g
SAB
Hce
ISBN
9789127144095

Cyklisten

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-10-01

Slutsåld

En man ropar: "Fortare!" Tror säkert att en cykeltävling innebär att cykla fort.

För K, som började tävlingscykla som 30-åring, är det här tävlingen att vinna. Framför honom ligger det 137 kilometer långa Mont Aigoual-loppet i södra Frankrike, ett lopp han levt för i en och en halv månad.

Med en oöverträffad närvaro får vi, kilometer för kilometer, följa slitet i klättringarna, skräckfärderna utför och det taktiska spelet med pakter och svek.

En subjektiv skildring om besatthet och viljestyrka, och den särskilda ödesgemenskapen mellan de tävlande i ett cykellopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cyklisten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Cykelbok
  AWNIL, 17 december 2018

  Intressant bok som ger en bra inblick i hur en tävlingscyklist tänker och fungerar. Lite tveksam till översättningen. Översättaren använder inte ett "cykelspråk" som jag är van vid. Skulle vara kul att kunna läsa den på originalspråk eller på engelska för att jämföra om det är författaren eller översättaren som använder knepiga uttryck.

 2. Ett fynd för oss som brinner för cykelsporten
  Micke Nybrink, 6 november 2015

  Ska läsa den igen om några veckor, helt underbar, totalt skruvad men fantastisk. Har aldrig läst någon som fångat kärnan av sporten så enkelt och genialt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tim Krabbé

 • The Rider

  Tim Krabbé

  Originally published in Holland in 1978, "The Rider" became an instant cult classic, selling over 100,000 copies. Brilliantly conceived, it is a loving, imaginative, and, above all, passionate tribute to the art of bicycle road racing.

 • Das Rennen

  Tim Krabbé

  137 Kilometer durch den Süden Frankreichs, ein Radrennen über den Mont Aigoual, den höchsten Berg der Cevennen. Hautnah nimmt der Leser teil an Ausreißversuchen, Kletterpartien und Abfahrten, an Kämpfen und Niederlagen. Zugleich lässt der Autor en...