Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2019-01-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Helena Hansson
ISBN
9789127144552
Sonen (e-bok)

Sonen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-01-31

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Dessa böcker inte bara spännande, de är djupt tänkvärda och rentav magiska. Att läsas och läsas om igen!" BTJ

Vi kastas tillbaka till den klaustrofobiska miljö där vi befann oss i Den utvalde, en på ytan perfekt värld. Vi möter en ny huvudperson, 14-åriga Claire, som har tilldelats rollen som barnaföderska men nu degraderats till att arbeta med fiskodling eftersom hennes första "produkt" (en son) föddes
med kejsarsnitt.

Claire tillåter sig att ifrågasätta och till och med ljuga, vilket är förbjudet i det här samhället. Hennes begynnande misstro ger oss inblick i vad som pågår under ytan och så småningom också hur de olika samhällena förhåller sig till varandra. Vi får återigen möta huvudkaraktärerna Jonas från Den utvalde, Kira från Blå tråd och Gabriel från Budbäraren. I Sonen binds deras respektive historier samman i ett ohyggligt spännande och suggestivt äventyr.

Sonen är den fjärde fristående delen i en serie om fyra titlar.

Lois Lowry är född 1937 på Hawaii. Hon har skrivit mer än trettio böcker för barn och unga och har i sitt hemland USA belönats med många litterära priser. 1994 fick hon ta emot The Newbery Medal för sin bok Den utvalde. Hon har även varit nominerad till Alma-priset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »