Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-10-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127144873
Genier (e-bok)

Genier (e-bok)

Samtal om konsten att äga sitt eget liv

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-10-22
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Geni är inget man föds till, det är något man blir. Men hittills har begreppet geni varit reserverat för män med provrör, män med labbrockar och män som skapar stor konst. Måste det vara så?

Genier är en intervjuserie där skådespelaren Moa Gammel gläntar på dörren hos några av sina stora förebilder. Det är författare, skådespelare och politiker ? personer som genom sitt mod och sitt intellekt visar på helt nya sätt att vara ett geni.

Tillsammans skriver de en samtidshistoria om kreativitet, skapande och framsteg. De visar att glastaken kan krossas och oddsen kan trotsas. Och på ett eller annat vis drivs de alla av en gemensam dröm ? den om att äga sitt eget liv.

I boken intervjuas Märta Tikkanen, Suzanne Brøgger, Ann Petrén, Birgitta Stenberg, Farnaz Arbabi, Anna Odell, Lena Andersson, Aida Chehrehgosha, Suzanne Osten, Ann Heberlein, Pernilla August, Gudrun Schyman, Malou von Sivers och Anna Serner. Med ett nytt efterord av Ebba Witt-Brattström.

?Med sin storslagna podcast Genier har Moa Gammel bevisat att de sannaste genierna inte nödvändigtvis behöver ha utvecklat relativitetsteorier.? NÖJESGUIDEN
?Moa Gammel har styrt undan från det mest privata. Lyft fram kvinnornas olika vägar för att förverkliga drömmar. Vurporna. Men också de glimrande raksträckorna mot målet.? KARIN THUNBERG, SVENSKA DAGBLADET
?Nu slutar vi förminska oss. Varsågod och läs!? GUDRUN SCHYMAN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Genier