Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2016-12-15
Upplaga
7
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Myrenberg, Ludvig (red.) / Eyre, John (form)
Dimensioner
228 x 157 x 22 mm
Vikt
599 g
SAB
Ea
ISBN
9789127145658
Effektiv undervisning : meningsfullt lärande (häftad)

Effektiv undervisning : meningsfullt lärande

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-12-15
379
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Effektiv undervisning meningsfullt lärande handlar om läraryrkets mest centrala frågor och utmaningar. Typiska situationer ur den svenska skolvardagen belyses utifrån ledande forskning. Över 100 konkreta verktyg, metoder och möjliga förhållningssätt diskuteras utifrån grundtanken att lärarens yrke är komplext och utmanande, men också utvecklande och meningsfullt.

Skolans mångfacetterade verklighet kräver ett förhållningssätt där lärare tar avstamp i forskning om undervisning och lärande, men samtidigt anpassar metoderna efter egna erfarenheter. Den skickligaste läraren är den som aldrig nöjer sig, utan fortsätter att utveckla och förbättra sin undervisning på ett klokt och konstruktivt sätt.

Boken är till för alla lärare som vill utveckla sin undervisning och fördjupa sina elevers lärande. När effektiv undervisning skapar meningsfullt lärande är det magiskt att vara lärare och elev.

Simon Hjort [...] har tillsammans med Ambjörn Furenhed skrivit en mycket bra bok. Det är nog den mest matnyttiga bok jag har läst på länge. Innehållet grundar sig på omfattande internationell forskning med fokus på praktiskt relevanta aspekter för lärares undervisning med olika verktyg.[...] Då den är lättillgänglig och hela tiden kopplar teori och praktik, skulle den vara oerhört bra att ha som en gemensam kompetensutveckling med kollegiala möten.

Solveig Carlsson, förstelärare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Effektiv undervisning : meningsfullt lärande
  2. +
  3. Från tyckare till tänkare : effektiva undervisningsstrategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från tyckare till tänkare : effektiva undervisn... av Simon Hjort (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Från tyckare till tänkare : effektiva undervisningsstrategier

    Simon Hjort

    Vi lever i en tid där det personliga tyckandet ges större utrymme än det fördjupade tänkandet. Lärarens uppdrag är därför viktigare än någonsin. Från tyckare till tänkare belyser hur effektiv undervisning kan bidra till att elever förstår på djupe...