Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2016-03-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Fält, Stefa (form) / Johansson, Nicke (foto)
Dimensioner
245 x 177 x 18 mm
Vikt
451 g
SAB
Qe
ISBN
9789127145849
Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi (häftad)

Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-03-21

Slutsåld

"Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för."

Residence

"En av våra favoriter."

Damernas Värld

Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.

I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.

Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept.

Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.

Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet.

"Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar."
Restaurang och storkök

"Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper."
Hunger

"I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker."
Lantliv

"Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland."
Damernas Värld

"Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in."
Umeå Tidning

"Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto."
Vegourmet

"Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut."
Allt om Mat

"Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör."
Allers

"Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla."
Eskilstuna Kuriren

"Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter."
Kloka hem

"Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept."
Drömhem & Trädgård

Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köp!!!!
  Colomba, 5 april 2020

  en fantastisk och spartansk bok där Sutip berättar om sitt liv,bakgrund, (8 sidor) och guidar oss i odling av olika asiatiska örter.
  Vissa känner man , andra har man aldrig hört talas om.

  20 läckra recept i slutet av boken.

  Denna boken är fantastiskt bra!

  Även som referens om man inte tänker odla något. Många värdefulla tips om odling.

 2. En fantastisk historia, och en mycket bra handbok
  Karin, 24 augusti 2016

  En bok som förtjänar mycket mer uppmärksamhet i djungeln av trädgårdsböcker än den fått, med bra, handfasta tips, spännande recept på mat som är något helt annat än den gamla vanliga thaimaten som brukar serveras här i Sverige, och med Suthip Austads livs historia, vilken bör läsas av alla som känner att de inte är födda med silversked i mun.
  Så inspirerande läsning, på så många sätt!

 3. En bra bok på många sätt.

  Boken kommer att bli 40-årspresent till en matlagningsglad thailändsk väninna med kolonilott och växthus i Bromma, som ett minne från det forna hemlandet. Boken kommer också att fungera som "svenska för invandrare" och jag vet att hon blir glad.

  Med vänlig hälsning

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna