Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2016-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127145986
Tonår med autism och asperger ? en föräldraguide (e-bok)

Tonår med autism och asperger ? en föräldraguide (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-21
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Carolina Lindberg har skrivit en varm, klok och insiktsfull bok om att vara förälder till en tonåring med autism och asperger. Här varvas kunskap om diagnoserna med fakta om vad som händer fysiskt och psykiskt under tonårstiden och vilka särskilda utmaningar en tonåring med autism eller asperger ställs inför.

Hur hjälper och stöttar vi våra ungdomar? Hur hittar vi en kravnivå som är rimlig? Hur hjälper vi dem att bevara sin integritet i en social värld som inte är anpassad för allas olikheter? Och vad kan vi göra när självkänslan sviktar, hos dem och hos oss själva?
Tips och råd om hur man kan förstå sin tonårings reaktioner och hitta sätt att kommunicera bättre gör böckerna till oumbärliga verktyg. Med exempel från verkligheten och ett vardagligt språk bidrar de till att minska oron och öka handlingskraften hos föräldrarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lindberg Carolina

  • Tonår med adhd ? en föräldraguide

    Lindberg Carolina

    Carolina Lindberg har skrivit en varm, klok och insiktsfull bok om att vara förälder till tonåringar med adhd. Här varvas kunskap om adhd med fakta om vad som händer fysiskt och psykiskt under tonårstiden och vilka särskilda utmaningar en tonåring...

Bloggat om Tonår med autism och asperger ? en föräld...