Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Kjellin, Kerstin (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
Pontus Ersgård
Dimensioner
210 x 135 x 11 mm
Vikt
272 g
SAB
Ea
ISBN
9789127146518
De fem stora : Fullan - Hattie - Timperley - Wiliam - Dweck (häftad)

De fem stora : Fullan - Hattie - Timperley - Wiliam - Dweck

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-08-11
363
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De fem stora ger överblick över och förståelse för den senaste skolforskningen och knyter den till det dagliga komplexa skolarbetet. På ett konkret och underhållande sätt presenteras här forskningsresultaten från de fem största internationella forskarna inom pedagogik ur ett lärarperspektiv.
Michael Fullan
John Hattie
Helen Timperley
Dylan Wiliam
Carol S. Dweck
Ett lands hela utveckling står i direkt relation till dess skola och hur den hanteras. Därför är skolforskning något som bör intressera och engagera - inte bara lärare, elever och föräldrar - hela samhället bör diskutera den. Alltför många reformer och förändringar i skolan har införts under antaganden. Men vi måste kräva mer - vi måste veta. All förändring av skolan måste ske med stöd av forskning, vetenskapliga belägg och bred erfarenhet.

De fem stora vänder sig i första hand till lärare och pedagoger, men även alla andra skolintresserade. Med ett lärarperspektiv ger den förståelse för relevant skolforskning knuten till det dagliga komplexa skolarbetet.

Läraren, författaren och utbildningskonsulten Jesper Ersgård ger här ett tungt bidrag till den aktuella skoldebatten. (...) Ersgård skriver entusiastiskt och lättbegripligt, och
forskarnas förändringsförslag presenteras tydligt och rättvist - texten är dessutom påtagligt verklighetsanknuten. Därmed fungerar boken utmärkt som praktisk handledning i det konkreta lärararbetet och som aktuell sammanställning av pedagogisk skolforskning.

Ola Svärd, BTJ-häftet nr 22, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De fem stora : Fullan - Hattie - Timperley - Wiliam - Dweck
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Ersgård