Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-02-15
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
427 g
SAB
V:dd,Vpg:b
ISBN
9789127146549
Att göra systematiska litteraturstudier : värdering analys och present (kartonnage)

Att göra systematiska litteraturstudier : värdering analys och present

(2 röster)
Kartonnage Svenska, 2016-02-15
321
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omvårdnadsforskningens starka framväxt ställer krav på sjuksköterskans förmåga att systematiskt söka, värdera, analysera och sammanställa resultat från olika studier. Med hjälp av systematiska litteraturstudier kan resultat från flera vetenskapliga studier vägas samman så att ny evidensbaserad kunskap fås. Det kan ge svar på frågeställningar som: Finns det vetenskapligt stöd för att rekommendera en viss behandling eller åtgärd? Vad har visat sig vara mest effektivt?

Att göra systematiska litteraturstudier är en kursboksklassiker som klargör de utmärkande dragen för olika litteraturöversikter och beskriver hur metoderna används steg för steg.

I denna fjärde reviderade utgåva finns ett nyskrivet kapitel om scoping review (översiktsstudie) som är en relativt ny och användbar metod för litteraturstudier. Den gör det möjligt att kartlägga en bredd av vetenskapligt publicerade artiklar och även så kallad grå litteratur, det vill säga rapporter, avhandlingar, kliniska riktlinjer med mera. Scoping review är särskilt användbar då ett ämne är under utveckling och otillräcklig forskning finns.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att göra systematiska litteraturstudier : värdering analys och present
 2. +
 3. Handbok i uppsatsskrivande och forskningsmetodik : för studenter inom hälso- och sjukvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i uppsatsskrivande och forskningsmetodi... av Jimmie Kristensson (inbunden).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Systematiska litteraturstudier i utbildningsvetenskap: Vägledning vid exame

  Katarina Eriksson Barajas, Christina Forsberg, Yvonne Wengström

  Systematiska litteraturstudier i utbildningsvetenskap tar upp en metod som steg för steg beskriver hur man söker, analyserar och värderar information om forskningsrön samt hur man presenterar resultatet. Det är den första metodboken på svenska om ...

 • Psykiatri 1

  Christina Forsberg

  I läroboken utgör elevens egna liv och fallbeskrivningar bryggan från teori till verklighet. Språket är elevvänligt och innehållet är fokuserat på elevens framtida yrkesroll. Innehåll I upptakten till varje kapitel finns en intresseväckande inledn...