Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2016-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fanni, Maryam (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
167 g
SAB
D
ISBN
9789127147133
Kära Liv och Caroline : Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar på frågor om livet (pocket)

Kära Liv och Caroline : Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar på frågor om livet

(6 röster)
Pocket Svenska, 2016-04-05
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur handskas man med sina privilegier?
Varför är det så svårt för mig att vara kompis med tjejer?
Min pojkvän köper aldrig egna cigaretter utan tar mina. Vad ska jag göra?

"En varg söker sin pod" är serietecknaren Liv Strömquists och författaren Caroline Ringskog Ferrada-Nolis forum för att analysera samtiden. Podden har sedan starten i november 2012 fått ett stort antal hängivna lyssnare. Från och med det första avsnittet Stig Larssons memoarer har Liv och Carolines samtal handlat om det som sker just nu inom politiken och populärkulturen, i konsten och livet, och mynnat ut i en mängd smarta och roliga analyser av vad som egentligen är på gång i vårt samhälle.
I "Kära Liv och Caroline" svarar författarna på lyssnarnas frågor. Liksom i podden samtalar de sig fram till ett svar, liksom en gång Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen i P1:s Allvarligt talat.

Liv Strömquist (född 1978) är en av Sveriges mest lästa serietecknare och satiriker.
Hon är aktuell med ett seriealbum om det kvinnliga könsorganet, "Kunskapens frukt".

Caroline Ringskog Ferrada-Noli (född 1980) är författare, skribent och tv-producent. Hon romandebuterade 2009 med "Naturen" och arbetar för närvarande på sin andra roman som kommer på Natur & Kultur.

Även de till synes triviala frågorna om kortkort lugg, lyx och tatueringar får svar som hoppar på strukturella studsmattor och lyfts till normkritiska nivåer på intersektionalitetens heliga grund. // Det här är en bok som jag vill sätta i händerna på varenda flicka, tänker jag först - för att sedan förkasta tanken. Boken borde läsas av det självbelåtna, självupptagna, närsynta herrskap som blockerar ingångarna och belägrar maktpositioner.
Alexandra Pascalidou, Expressen

En bok som bjuder på både skratt och insikter.
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

Roligt, smart, existentiellt och radikalt. Det handlar om smink, civilisationskritik och att vara utmärglad av sorg på en klubb. Svaren är ganska omilda (Det är meningen att ditt liv ska vara piss. Du är 18 år.) och fyllda av underbart hat mot patriarkatet, individen, ekonomin och den samtida hälsopsykosen.
Isabelle Ståhl, Svenska dagbladet

Här finns så många goda poänger och viktiga perspektiv att man helst skulle vilja tapetsera offentliga miljöer med boken.
Lisa Stevik, Damernas värld

Får inte missas.
Elin Persson, Femina

Tankarna i boken vindlar och tillåter sig att vara många på samma gång: att hylla den kärlek som kräver att man offrar delar av sin frihet, hata den hetsiga monogamistämningen och samtidigt placera in öppna förhållanden i en narcissistisk och nyliberal anda där en pytteliten del av jordens befolkning ska ha rätt till allt; fetaste jobben, prylarna, sexet. Språket och de oförutsägbara analyserna är så lyxiga att jag slukar boken levande: två timmar om döden, denim, rasism och pms som i en annan värld hade setts som en hypersensitiv konstnärlig tillgång.
Matilda Svensson, Dagens Nyheter

Kul, klokt och reflekterande.
Amelia

Det är många gånger min bildliga hatt blåser av. Jag säger i princip Aha! Det har jag aldrig tänkt på! rakt ut när jag läser, som i en övertydligt dålig pjäs. De har verkligen något att säga. Om privilegier och samhällsnormer. Om smink och skönhetsideal. Om ångest och döden. Om livet och kärleken. Om egentligen allt. Läs och bli klok!
Arvid Svenske, Alba

De vänder och vrider på frågorna på ett sätt som gör att du som läsare utmanas i dina egna värderingar och ryggmärgsåsikter.
Mattias Ahlén, Östgöta Correspondenten

Kära Liv och Caroline är som en veckotidnings hjärtespalt fast med smarta, genomtänkta och högst personliga svar. Men med samma betryggande ge
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kära Liv och Caroline : Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar på frågor om livet
  2. +
  3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna