Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2016-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fanni, Maryam (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
167 g
SAB
D
ISBN
9789127147133

Kära Liv och Caroline : Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar på frågor om livet

(6 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-04-05
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur handskas man med sina privilegier?
Varför är det så svårt för mig att vara kompis med tjejer?
Min pojkvän köper aldrig egna cigaretter utan tar mina. Vad ska jag göra?

"En varg söker sin pod" är serietecknaren Liv Strömquists och författaren Caroline Ringskog Ferrada-Nolis forum för att analysera samtiden. Podden har sedan starten i november 2012 fått ett stort antal hängivna lyssnare. Från och med det första avsnittet "Stig Larssons memoarer" har Liv och Carolines samtal handlat om det som sker just nu inom politiken och populärkulturen, i konsten och livet, och mynnat ut i en mängd smarta och roliga analyser av vad som egentligen är på gång i vårt samhälle.
I "Kära Liv och Caroline" svarar författarna på lyssnarnas frågor. Liksom i podden samtalar de sig fram till ett svar, liksom en gång Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen i P1:s Allvarligt talat.

Liv Strömquist (född 1978) är en av Sveriges mest lästa serietecknare och satiriker.
Hon är aktuell med ett seriealbum om det kvinnliga könsorganet, "Kunskapens frukt".

Caroline Ringskog Ferrada-Noli (född 1980) är författare, skribent och tv-producent. Hon romandebuterade 2009 med "Naturen" och arbetar för närvarande på sin andra roman som kommer på Natur & Kultur."Även de till synes triviala frågorna om kortkort lugg, lyx och tatueringar får svar som hoppar på strukturella studsmattor och lyfts till normkritiska nivåer på intersektionalitetens heliga grund. /.../ Det här är en bok som jag vill sätta i händerna på varenda flicka, tänker jag först - för att sedan förkasta tanken. Boken borde läsas av det självbelåtna, självupptagna, närsynta herrskap som blockerar ingångarna och belägrar maktpositioner."
Alexandra Pascalidou, Expressen

"En bok som bjuder på både skratt och insikter."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"Roligt, smart, existentiellt och radikalt. Det handlar om smink, civilisationskritik och att vara utmärglad av sorg på en klubb. Svaren är ganska omilda ("Det är meningen att ditt liv ska vara piss. Du är 18 år.") och fyllda av underbart hat mot patriarkatet, individen, ekonomin och den samtida hälsopsykosen."
Isabelle Ståhl, Svenska dagbladet

"Här finns så många goda poänger och viktiga perspektiv att man helst skulle vilja tapetsera offentliga miljöer med boken."
Lisa Stevik, Damernas värld

"Får inte missas."
Elin Persson, Femina

"Tankarna i boken vindlar och tillåter sig att vara många på samma gång: att hylla den kärlek som kräver att man offrar delar av sin frihet, hata den hetsiga monogamistämningen och samtidigt placera in öppna förhållanden i en narcissistisk och nyliberal anda där en pytteliten del av jordens befolkning ska ha rätt till allt; fetaste jobben, prylarna, sexet. Språket och de oförutsägbara analyserna är så lyxiga att jag slukar boken levande: två timmar om döden, denim, rasism och pms som i en annan värld hade setts som en hypersensitiv konstnärlig tillgång."
Matilda Svensson, Dagens Nyheter

"Kul, klokt och reflekterande."
Amelia

"Det är många gånger min bildliga hatt blåser av. Jag säger i princip "Aha! Det har jag aldrig tänkt på!" rakt ut när jag läser, som i en övertydligt dålig pjäs. De har verkligen något att säga. Om privilegier och samhällsnormer. Om smink och skönhetsideal. Om ångest och döden. Om livet och kärleken. Om egentligen allt. Läs och bli klok!"
Arvid Svenske, Alba

"De vänder och vrider på frågorna på ett sätt som gör att du som läsare utmanas i dina egna värderingar och ryggmärgsåsikter."
Mattias Ahlén, Östgöta Correspondenten

""Kära Liv och Caroline" är som en veckotidnings hjärtespalt fast med smarta, genomtänkta och högst personliga svar. Men me
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kära Liv och Caroline : Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar på frågor om livet
  2. +
  3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna