Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127147317

Zigenerska E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-03-04
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En självbiografi vid 31 års ålder vore för pretentiöst, skriver hon. Ändå är det just det debutboken blir ? en öppen, uppriktig och upplysande skildring av livet som romsk kvinna i Sverige. Katarina Taikons Zigenerska, som utkommer hösten 1963, får ett explosivt genomslag i den offentliga debatten och kallas i pressen ?en hårt ringande väckarklocka?. Boken landar mitt i en av dåtidens stora politiska frågor: romernas utestängning från välfärdssamhället.

Katarina Taikon, författare, folkbildare, barnens försvarare och människorättsikon ? de senaste åren har hennes arbete för romernas lika rättigheter uppmärksammats med en biografi, en dokumentärfilm och Natur & Kulturs nyutgivning av de klassiska Katitziböckerna. Nu kommer även debutboken, som blev startskottet för den antirasistiska kampen för romers rätt till bostäder, skola och arbete. Texten pulserar av frihetslängtan och äger mer än 50 år efter sin tillkomst en märkvärdig relevans för vår tid.
I ett nyskrivet och personligt förord reflekterar författaren Karolina Ramqvist kring Katarina Taikons betydelse, för sin tid och för oss idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Taikon