Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2016-07-16
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Johansson, Eva Lena (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
234 x 160 x 35 mm
Vikt
800 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127147447
KBT i utveckling (inbunden)

KBT i utveckling

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-07-16
507
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna gedigna grundbok ger en både bred och fördjupad kunskap om KBT. Terapiformen fungerar väl för patienter med såväl avgränsade som komplexa och långvariga problem.

Centralt inom KBT är strävan efter att arbeta med forskningsmässigt noggrant utprovade metoder och samtidigt integrera nya erfarenheter från den kliniska vardagen. Metoderna är därför i ständig utveckling.

I denna uppdaterade utgåva beskrivs några av de nyare ansatserna som transdiagnostisk KBT, känslofokuserad KBT och imaginära tekniker för bearbetning av negativa bildminnen. Anna Kåver berättar i bokens första del om terapiformens utveckling, och i den andra delen beskriver hon dess teoretiska utgångspunkter: vetenskap,humanism, inlärningsteori, emotionsteori och kognitiv teori, samt filosofin bakom medveten närvaro, acceptans och validering. Den tredje delen är praktiskt inriktad med stort utrymme ägnat åt förhållningssättet och teknikerna i KBT.

På bokens hemsida www.nok.se/kbtiutveckling finns instuderingsfrågor.

"Kåvers kunskapsmättade verk har en given plats i alla utbildningssammanhang där KBT ingår."
Gunnar Martin Aronsson, BTJ-häftet nr 20, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. KBT i utveckling
 2. +
 3. 12 verktyg i KBT : från teori till färdighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 verktyg i KBT : från teori till färdighet av Steven James Linton, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 1071 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av KBT i utveckling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig
  PDJ, 6 augusti 2018

  Tydlig och bra beskrivning i ämnet KBT, vilket man tar till sig i sitt fortsatta arbete som coach som jag hoppas vara klar med nästa år! Spännande ämne

 2. Enkel introduktion till KBT
  MBK, 14 februari 2017

  Har läst en äldre utgåva av denna bok så mina intryck baseras på denna: Boken är en lättläst och enkel introduktionsbok avseende KBT. Boken kan passa för de som söker just detta men för min del uppfattade jag den som alltför förenklande.
  Till det positiva hör att boken är rätt bred, lite av ett smörgåsbord.

  Tillägg 20171020 efter att ha läst andra utgåvan (2016):
  Boken har några kapitel om struktur i terapin samt "vanliga tekniker i KBT" som jag tror många under utbildning k... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Kåver