Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-07-02
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form) / Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789127147461

Vad är queer?

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-07-02
315
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter att ha läst den här boken kommer du inte att se på världen på samma sätt igen. Queer ger redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller så kallad normalitet.

Frågor som rör lhbtq-personer har på många sätt tagit steget från barrikaderna in i den etablerade offentligheten. Lagar har ändrats så att samkönade par kan gifta sig, personer som genomgår könsbekräftande kirurgi avkrävs inte längre sterilisering och lesbiska par har tillgång till insemination och assisterad befruktning. Samtidigt kvarstår stigmatisering och utanförskap. Vad är egentligen queer i dagens Sverige?

Fanny Ambjörnsson har nu uppdaterat sin lättillgängliga introduktion i ämnet. Utifrån vardagsförankrade exempel beskriver hon rörelsens politiska bakgrund, dess teoribildning och den samtida queeraktivismen. Framför allt visar hon att queer är djupt samhällsrelevant.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är queer?
 2. +
 3. Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feministiska interventioner : berättelser om oc... av Kerstin Sandell, Diana Mulinari (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad är queer?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok om queer
  Åsa Blumélius, 31 maj 2023

  Används som kurslitteratur på genusvetenskapskurs på universitetet. Fanny har också skrivit Rosa - den farliga färgen, som är också bra. Kan rekommendera.

 2. Absolut läsvärd!
  Rebecca, 11 april 2020

  Tog en kurs med genusvetenskap, och denna var definitivt en favorit! Boken är välskriven, innehåller intressanta studier från Ambjörnsson, många olika områden inom genus (också sexualitet) och många begrepp och teorier som allmänheten (i allmänhet) inte känner till. Om du vill börja läsa om genus är Vad är queer? en bra bok att börja med!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fanny Ambjörnsson