Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
233 x 160 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Ohia
ISBN
9789127147485
För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande (häftad)

För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-08-20
299
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ingen dricker alkohol för att få sämre fysisk och psykisk hälsa eller relationsproblem. För många handlar det istället om att alkoholen förknippas med avkoppling, festligheter, smakupplevelser och social samvaro.

De allra flesta som börjar fundera över sin egen konsumtion vet ganska väl varför de inte längre känner sig helt nöjda. Men de vill också få reda på hur det egentligen förhåller sig med alkoholkonsumtionen. Vad är normalt? Hur vet man att man verkligen har ett problem?

Den här boken är skriven för dig som vill se över ditt drickande och förändra dina alkoholvanor - det är möjligt att återgå till måttlig konsumtion. Många klarar detta på egen hand, utan att söka vård.

För mycket för ofta grundar sig på kognitiv beteendeterapi, KBT, som visat sig vara en framgångsrik behandlingsform vid alkoholproblem. Läsaren får lära sig att kartlägga risksituationer, att dricka mindre när man dricker, att sätta mål och registrera hur mycket man dricker och i vilka situationer. Boken kombinerar teori med praktiska övningar och innehåller många exempel.

"För mycket för ofta är inte bara unik i sitt ämnesval, boken är av mycket god kvalitet ur såväl vetenskaplig som klinisk synvinkel. Det är en handbok för personer som vill komma tillrätta med en alltför hög alkoholkonsumtion."
Bengt Sternebring överläkare, Beroendecentrum Malmö, i Läkartidningen

Detta är en professionell självhjälpsbok värd namnet och i skrivande stund den enda i sitt slag.
Bengt Sternebring överläkare, Beroendecentrum Malmö, i Läkartidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande
  2. +
  3. Äntligen full kontroll : Lär dig behärska ditt alkoholintag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äntligen full kontroll : Lär dig behärska ditt ... av Allen Carr (pocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lågt
    Matsetal2020, 15 maj 2018

    Enligt metaanalysen som hänvisas till i slutet av boken har den här typen av hjälp (behavioural self-control training) en effektstorlek på 0.21 (vilket räknas som låg effekt) vid uppfölning över ett år. På vanlig svenska innebär en effektstorlek på 0.21 att genomsnittspatienten hade bättre resultat än 58% av kontrollgruppen. Hade det varit 50% hade det varit noll effekt av behandlingen (alltså slump, 50/50). 58% är rätt nära. I och med detta tycker jag undertiteln "effektiva metoder" är aning... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om För mycket för ofta : effektiva metoder f...