Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
459
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127147713

Elefantens fot E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-03-04
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den förbjudna zonen kring Tjernobyl är en ödesmättad och kuslig plats, där klockorna stannat och bara geigerräknaren tickar. Men där finns också en natur som med våldsam kraft återtar herraväldet över övergivna städer och byar.
Hit kommer Katarina, en ung forskare och biolog, för att arbeta på Centret, ett internationellt forskningslaboratorium. Det har gått några år sedan reaktorhaveriet och ett forskarlag försöker nu kartlägga vad som händer i det strålningsdrabbade området. Bland forskarna finns Grigorij, ukrainare, uppväxt i det forna Sovjet. Han och Katarina förälskar sig i varandra och deras laddade förbindelse utlöser en räcka av händelser som får återverkningar på hela forskarlaget. I mötet med zonens oroväckande natur rör sig Katarina och Grigorij allt närmare en gemensam smärtpunkt, där det förflutna gör sig påmint och katastrofen hotar.
Vetenskaplig exakthet ställs mot irrationalitet, förnuft mot känsla.
På en klar prosa, fylld av själsliga tonfall där naturvetenskapen får färga språket, skriver Madeleine Hessérus om kärlek och om människans komplicerade förhållande till civilisation kontra natur, ett ämne som hon också behandlat i sina två tidigare romaner, "Till Isola" 2004 och "Staden utan kvinnor" 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madeleine Hessérus