Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-01-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
190 x 183 x 15 mm
Vikt
168 g
SAB
Lz Fried, Hédi
ISBN
9789127148086

Livet tillbaka

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-01-16
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Koncentrationslägret Bergen-Belsen, 16 april 1945.
Hanna Haller är 22 år gammal, rumänsk judinna. Hennes familj är utplånad, och nu ser hon hur en lastbil med brittiska soldater kommer körande längs den leriga lägergatan.
På flaket sitter SS-män hopkrupna, barfota och trasiga med ansiktena i händerna. Rättvisan har segrat. Befrielsen har kommit.

Livet tillbaka, berättelsen om Hanna Haller och hennes liv efter nazisternas inferno, är en självbiografiskt inspirerad roman präglad av djup personlig insikt. Den anknyter till Hédi Frieds Skärvor av ett liv, om hennes barndom och uppväxt, en ögonvittnesskildring av tillvaron som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren.

I denna roman väcker Hédi Fried uppfordrande tankar om de frågor friheten ställer och de svar livet kan ge.

Hédi Fried är författare och psykolog. Hon är engagerad i att sprida kunskap om rasism och demokrati och har föreläst mycket i skolor och internationellt. Hédi Fried utgår i böckerna
Skärvor av ett liv, Livet tillbaka, Ett tredje liv och Livets pendel från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes 1924 i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien). Efter att ha suttit i koncentrations- och förintelselägret i Auschwitz och koncentrationslägret i Bergen-Belsen kom hon till Sverige med Röda korsets bussar år 1945. År 1998 mottog hon regeringens medalj Illis Quorum av åttonde storleken, år 2000 mottog hon Natur & Kulturs kulturpris och 2015 fick hon Raoul Wallenbergs pris.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet tillbaka
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström Jones (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livet tillbaka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur orkar man gå vidare?
  Jan Årman, 9 mars 2021

  Att hon bara orkar återge hennes historia från koncentrationsläger och alla hemskheter de utsattes för. Har läst hennes 4 böcker som ger en väldigt bra insyn hur de varit att ta sig vidare även efter och hur det påverkat deras barn, generationen efter som inte var med men ändå känt av via föräldrarna.

 2. Livet - en kamp
  Ariadne, 13 februari 2018

  Boken beskriver en ung kvinnas räddning ur koncentrationsläger och vidare hur hon försöker skapa sig ett nytt liv i ett främmande land. Boken visar hur svårt det är att efter svåra upplevelser i koncentrationslägret anpassa sig till ett mera, vad vi betraktar som, normalt liv. Boken beskriver med och motgångar i tillvaron för "Hanna Heller" som bokens jag kallas.

Visa alla 2 recensioner