Ett tredje liv : från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-01-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
133 g
SAB
Lz Fried, Hédi
ISBN
9789127148123

Ett tredje liv : från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-01-16
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur klarar Förintelsens överlevande att leva vidare? Hur hittar man en väg framåt efter ett
sådant trauma?

Ett tredje liv är en personlig och dokumentär skildring av Hédi Frieds insatser för att hjälpa de överlevande och deras anhöriga. Med utgångspunkt i enskilda människors livsöden, inte minst sitt eget, visar Hédi Fried hur viktigt det är att bearbeta de traumatiska upplevelserna, att bryta
tystnaden mellan generationer och prata, prata, prata...

Boken är även en viktig handledning för den som kommer i kontakt med människor som gått igenom traumatiska upplevelser i krig eller i hemmet: tortyr, flyktingskap, incest, våldtäkt eller misshandel.

Hédi Fried är författare och psykolog. Hon är engagerad i att sprida kunskap om rasism och demokrati och har föreläst mycket i skolor. Hédi Fried utgår i böckerna Skärvor av ett liv, Livet tillbaka, Ett tredje liv och Livets pendel från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes 1924 i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien). Efter att ha suttit i koncentrationsläger i Auschwitz och Bergen-Belsen kom hon till Sverige med Röda korsets bussar 1945. År 2000 mottog hon Natur & Kulturs kulturpris och 2015 fick hon Raoul Wallenbergs pris.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett tredje liv : från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro
 2. +
 3. Livets pendel : fragment, erfarenheter, insikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets pendel : fragment, erfarenheter, insikter av Hédi Fried (pocket).

Köp båda 2 för 136 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett tredje liv : från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur orkar man gå vidare?
  Jan Årman, 9 mars 2021

  Att hon bara orkar återge hennes historia från koncentrationsläger och alla hemskheter de utsattes för. Har läst hennes 4 böcker som ger en väldigt bra insyn hur de varit att ta sig vidare även efter och hur det påverkat deras barn, generationen efter som inte var med men ändå känt av via föräldrarna.

 2. Att hjälpa andra.
  Ariadne, 13 februari 2018

  Hédi Fried beskriver en livsgärning där hon ser vägar att hjälpa andra personer, traumatiserade på samma sätt som hon själv. Hon visar hur viktigt det är att bearbeta sina upplevelser och hur viktigt det är att inte tiga. Även barn till traumatiserade blir skadade av att inte få veta. Boken är i vissa stycken något tjatig, men väl värd att läsa och begrunda.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hédi Fried