Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2016-05-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
216 x 145 x 35 mm
Vikt
640 g
SAB
Hc
ISBN
9789127148635

Världens vackraste man

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-05-02
194 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör Världens vackraste man inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.

Lena Ackebo är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll. Hon har också regelbundet medverkat i dagspressen och skrivit manus för SVT. Världens vackraste man är hennes första roman.

Romanen är en fullträff. Skoningslös och inkännande och helt på pricken i det där skaviga; irritationen på den andre i de små gesterna, minerna och orden. Dessutom en vacker historia om att livet kan förändras. Vilken debut!
Marie Eriksdotter i BTJ-häftet nr 8.

MMMM, en relationsroman som är varm, lyhörd och faktiskt ganska underbar
Jenny Lindh i M Magasin

"Ackebo skriver rappt och engagerande, med fingertoppskänsla för både dialog och dramaturgi. /.../ Om jag får tippa kan det här bli årets sommarläsning i hängmattan för dem som tröttnat på att plöja bästsäljare om ömkansvärda och lustiga gubbar i pensionsåldern."
Oline Stig, Tidningen Vi

Årets sommarläsning i hängmattan
Oline Stig, Tidningen Vi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens vackraste man
  2. +
  3. Kära Barbro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kära Barbro av Lena Ackebo (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens vackraste man. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande.....
    Barbro Bragman, 13 juni 2016

    igenkännande och underhållande -kul! Relationer och familjehistorier ger alltid bra ingngar att resonera kring sina egna upplevelser och försöka förstå vad som kanske gick fel och vad som kan gå att rätta till!
    Tack för många insiktsfulla tankar boken gav!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Världens vackraste man