Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
752
Utgivningsdatum
2016-08-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127148697
Dödens triumf (e-bok)

Dödens triumf (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-08-22
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Dödens triumf" är en av 1500-talskonstnären Pieter Bruegels mest berömda och skräckinjagande målningar. En profetisk skildring av massdöd, där man kan tycka sig se spår av både Förintelsens järnvägsvagnar och jorden efter kärnvapenkatastrofen.

Det gör åtminstone Erasmus Levine. Han är Mannen med väskan, som ständigt stått några meter från presidenten under statsbesöken och har kärnvapenkoderna som bokstavligt talat kan släppa helvetet löst. Under ett statsbesök i Stockholm får Levine en signal från sin överordnade, den mystiska Sysboss, om att rymma med väskan i handen.

En vindlande jakt över världen tar sin början. På ett sinnrikt sätt väver Mattias Berg samman det glömda svenska kärnvapenprogrammet med hotet om ett globalt nukleärt krig ? som ingalunda är över ? och historien om atombombens moder Lise Meitner.

Romanen "Dödens triumf" tar sitt avstamp i faktiska, djupt oroande förhållanden om dagens kärnvapensystem. Den förenar på bästa sätt faktaframställningens skärpa med spänningsgenrens snabba tempo och berättarlusta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dödens triumf