Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2016-05-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Intemperie
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
129 g
SAB
Hce
ISBN
9789127148727
Flykten (pocket)

Flykten

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-05-17
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En ung pojke har flytt sitt hem efter en traumatisk upplevelse och från sitt gömställe hör han hur de ropar efter honom, fadern och männen. När han lämnar gropen där han legat gömd i flera dagar möts han av den vidsträckta och oförsonliga slätten som han måste korsa, ett ingenmansland härjat av hetta och våld.
Desperat och utmattad av hunger och törst irrar han omkring i natten tills han stöter på en tystlåten äldre fårherde, som motvilligt beslutar sig för att fortsätta över slätten tillsammans med pojken. De talar knappt med varandra men herden förstår snart att pojken bär på en mörk hemlighet och att deras vandring är en flykt.

Flykten är en koncentrerad skildring av utsatthet på en plats där våld och övergrepp ständigt hotar. Med sin precisa och kraftfulla prosa ställer Carrasco utmanade frågor om vad människan är kapabel till.

Jesús Carrasco (född 1972) debuterade med romanen Flykten, som har väckt stor internationell uppmärksamhet och sålts till tjugo länder. Författaren bor och verkar i Sevilla.

Originalets titel: Intemperie
Översättning: Hanna Axén

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten
 2. +
 3. Bed & Breakfast för lata brudpar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bed & Breakfast för lata brudpar av Frida Gråsjö (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flykten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att koka soppa på en spik
  LRB, 19 oktober 2016

  Författaren tar ut svängarna hela tiden för att öka dramatiken. Inget finns i några subtila undertoner för den egna fantasin. Annars så är konceptet för historien bra. Men boken är känns skriven som många moderna deckare. Dvs att man skaffar sig en tavla och en massa post-it-lappar och bygger upp ett händelseförlopp med hjälp av dessa och sedan knyter ihop det med en textmassa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jesús Carrasco

 • Out in the Open

  Jesús Carrasco

  "A harrowing, humane, and very beautiful book." -Garth Greenwell, author of What Belongs to You A searing dystopian vision of a young boy's flight through an unnamed, savaged country, searching for sanctuary and redemption-a debut novel ...