Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2016-04-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
216 x 145 x 17 mm
Vikt
344 g
SAB
Hc
ISBN
9789127148765

Halva liv

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-04-30
184 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Halva liv är en berättelse om en far och en son, ett då och ett nu, och tråden som löper mellan dem.

En son vakar vid sin fars sjukbädd. De har knappt någon relation att tala om. Ändå vet sonen att fadern är den enda som kan förstå honom i den kris han befinner sig i, förskjuten av sin släkt och ensam inför hotet om ett fängelsestraff: samma far som fördömt hans val att bli en gora (vit man) och alltid betonat vikten av plikt, tradition och självuppoffring.

Men skrapar man på faderns ointagliga yta finns hemligheter som binder samman då och nu. I ett svenskt 80-tal lever en pakistansk man ett dubbelliv, med familj i Lahore men kärleken i Sverige. I hemlandet tror man att han lever ett liv i lyx. Det är alltid fest när han kommer hem med nya gåvor och pengar. Många år senare börjar sonen förstå att pappan i själva verket stått längst ner på samhällsstegen och betalat ett enormt pris för sin önskan att ge sina söner ett bättre liv.

Om familj och arv, hemligheter och lögner, passion och plikt och den okuvliga mänskliga längtan efter att bli hel, handlar Qaisar Mahmoods första roman.

 

Qaisar Mahmood är född i Lahore, Pakistan. Han blev mycket uppmärksammad för Jakten på svenskheten, en bok om oss svenskar och våra idéer om vilka vi är, och debatterar ofta frågor som rör mångfald och integration.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Halva liv
  2. +
  3. Krigsdagböcker 1939-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krigsdagböcker 1939-1945 av Astrid Lindgren, Kerstin Ekman, Karin Nyman (inbunden).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Halva liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Neowyn, 29 maj 2016

    Mycket bra bok! Rekommenderar starkt. Handlingen är fängslande och språket mycket fint och avvägt. Jag läste om många stycken och många meningar fastnade.
    Dessutom säger den här boken någonting om vår samtid.ser fram emot författarens kommande böcker.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Halva liv