Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2016-05-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Karlsson Frost, Markus (form)
Illustratör/Fotograf
Michel Tolmer, Hanna Albrektson
Dimensioner
177 x 110 x 6 mm
Vikt
113 g
SAB
Qcaf,Pmbaab
ISBN
9789127148857
Naturligt vin (pocket)

Naturligt vin

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-05-21
19 50 Du sparar 62%
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nu släpps pocketversionen av den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse: Naturligt vin.

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend.

Elle Mat & Vin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturligt vin
 2. +
 3. Ölbryggarboken : brygg ditt öl hemma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ölbryggarboken : brygg ditt öl hemma av Peter M Eronson (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Naturligt vin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vinvän
  Tord Turesson, 18 juli 2019

  Denna bok är lite ensidig och enkelriktad. Men den är intressant att läsa enär den inte rätar ut alla frågetecken. Den ger ett inlägg i debatten om Naturvin och vad som menas.

 2. ögonöppnare
  Sune Lennart Agazzi, 26 februari 2018

  Här får man lära sig hur många olika tillsatser det finns i "vanligt" vin. Och hur naturvinsmakarna lyckats få bukt med insektsangrepp utan kemi!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • När jag inte hade nåt

  Ison Glasgow, Emil Arvidson

  En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro. New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor...

 • Den nya amerikanska maten

  Emil Arvidson, Martin Gelin

  "Ett enda långt snyggt matreportage." Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet "Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket." Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet Hur b...

Bloggat om Naturligt vin