Världens vackraste man (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (333.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2016-06-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127148918
Världens vackraste man (ljudbok)

Världens vackraste man (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-06-20
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Albert"s Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör "Världens vackraste man" inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.

Lena Ackebo är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll. Hon har också regelbundet medverkat i dagspressen och skrivit manus för SVT. Världens vackraste man är hennes första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens vackraste man. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt i min smak!
    Isabella, 12 februari 2019

    Intessant om antaganden, uppväxt och lycka. Från olika perspektiv och med humoristiska inslag. En bok som fick mig att tänka på ensamhet i olika former och hur man beter sig mot sin omgivning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Ackebo

Bloggat om Världens vackraste man