Vi är lajon! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-08-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Jenny Lucander
Dimensioner
250 x 202 x 10 mm
Vikt
313 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127149281
Vi är lajon! (inbunden)

Vi är lajon!

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2019-08-24
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Lillebror och storebror har världens bästa lek ihop. De är farliga lajon på savannen. En dag blir storebror sjuk och orkar bara ryta lite svagt när lillebror vill leka. Men lajon vill inte sitta fast i några slangar och på sjukhuset finns det gott om byten. Gubbflodhästar i pyjamas och tantzebror med rullator lever farligt när bröderna går på jakt igen.

Ömsint, humoristiskt och hjärtskärande vackert om den helande leken och om kärleken mellan två bröder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi är lajon!
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vi är lajon!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och känslomässig
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  En väldigt fin och känslomässig bok som jag kommer att läsa mycket till mitt syskonbarn när det alldeles strax kommer till världen. Boken riktas mest mot barn som är 3-6 år. Både bilder och text är fina och berör. Mycket är tänkt att skapa en diskussion om allvarligare saker men på ett litet mer lättsamt sätt. Ett öppet slut lämnar plats för både glädje och sorg. Jag tycker vissa bitar känns lite väl allvarsamma för den åldern men å andra sidan är det bra att vi börjar våga diskutera, även med dem minsta, om sjukdomar osv.

 2. Fantastisk bok om bröders kärlek och hemsk sjukdom

  Oj vilken fantastisk bok! Härliga detaljrika illustrationer till en text som beskriver brödernas kärlek till varandra så väl. De leker att de är lajon och träffar olika djur. En dag får lillebror ont i magen och han blir sjuk. Det framgår inte förrän i slutet vad han är för sjuk (cancer) och när man kommer till den delen så rann tårarna på mig som mamma. Innan dess skildras det mesta med humor och kärlek. Läs boken bara läs den!

 3. Berör på djupet
  Kaffeläsaren, 17 september 2019

  Vi är lajon handlar om två bröder. De leker ofta lajon och jagar gaseller och gnuer på savannen. Men en dag har lillebror rejält ont i magen och hamnar på sjukhus.
  Med varm och kärleksfull hand skildrar författaren denna fina historia som går rakt in i hjärtat. Både jag och sonen blir väldigt berörda av berättelsen om de två brorsorna och deras starka gemenskap. Berättelsen är sorglig när den skildrar lillebrors sjukdom men samtidigt inger den hopp. För barn som själva blivit drabbade av ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jens Mattsson