Mitt hem är inte Copacabana (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2019-08-03
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149434
Mitt hem är inte Copacabana (e-bok)

Mitt hem är inte Copacabana E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-03

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är 1960-tal och Toninho växer upp i Cantagalo, favelan högst uppe på berget dit inga turister vågar gå och där man ser hela Rio. Av en slump får Toninho medverka i en film av den svenske regissören Arne Sucksdorff, som vill skildra livet för Rios gatubarn. Filmen, ?Mitt hem är Copacabana?, gör stor succé och förändrar hela Toninhos livslopp ? men inte på det sätt han hade tänkt. Bara ett år efter premiären har han i stället hamnat på Lidingö, inhyst hos en svensk familj. Svenska tidningar skriver om den föräldralöse pojken som fått en unik chans att lyftas ur slummen. Det finns bara ett problem, han har redan en familj.

Samtidigt som Toninho kämpar på med svenskan och hockeyn dras hans storebror Paulinho hemma i Rio sakta men säkert in i kriminella kretsar. Med tiden får han namnet Odjuret, och blir en högt uppsatt maffialedare i favelan.

Mitt hem är inte Copacabana är en berättelse om två bröder och deras osannolika väg genom livet. I boken om sin pappa skriver journalisten Anna de Lima Fagerlind fram en berättelse om Brasilien och Sverige på 60- och 70-talen, men lika mycket handlar det om frågor om tillhörighet, uppbrott och var man egentligen hör hemma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »