Bageriet : bröd, bakverk & kakor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2016-10-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Stoltz, Calle (foto)
Dimensioner
255 x 195 x 18 mm
Vikt
713 g
ISBN
9789127149649
Bageriet : bröd, bakverk & kakor (inbunden)

Bageriet : bröd, bakverk & kakor

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2016-10-22
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utsett till Sveriges bästa bageri 2016.

Årets kokbok inom kategorin Matbröd i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!

Bageriet innehåller recept som bakas så gott som dagligen på Bageri Petrus, ett av Stockholms bästa små hantverksbagerier. Recepten representerar det sortiment av bröd, bullar och kakor som bör finnas på ett bageri med bredd i sitt sortiment. Det är noga utvalda recept, allt från surdegsbröd, frallor, bullar, kavlade bakverk till svenska klassiker och franskinfluerade bröd och kakor. Genom val av spannmål och tekniker skiljer sig smakerna på de olika bröden och bakverken mycket åt. Petrus försöker tänka på att fånga in allt: frasigt, saftigt, syrligt, sött, salt, rostat, bränt, ljust, kladdigt och mjukt.

Recepten är ursprungligen gjorda för bageriet, men anpassade och noga testade för hemmabruk. Du får även veta hur man bakar dem på bageriet och knep som är användbara hemma.

Bageriet kännetecknas av specialfokus på mjöl, smakrika fullkornsmjöl som sätter ton på degar som tidigare bara bakats på vetemjöl. Tidigare har mjölet i stort sett bara använts för att binda ihop degen eller smeten, men på Petrus använder man mjölet som smaksättare, även i de söta bröden. Den lilla staben av bagare bidrar alla med olika kompetenser och intressen, som till exempel Paulo med portugisiska pastel de nata, Adam (Årets Bagare 2014) med sitt croissantnörderi och Thipp som fixar den snyggaste finishen, inte minst på briocherna.

Petrus Jakobsson driver sedan hösten 2012 Bageri Petrus tillsammans med sin fru Alexandra. Hans pappa är grossist av bageriprodukter så han har alltid sommar jobbat i branschen. Petrus har tidigare jobbat på Valhalla bageriet, praktiserat på Riddarbageriet, jobbat på Utöbageriet och varit chefsbagare hos Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad och ser det fortfarande som det mest spännande yrket man kan ha.

"Bageri Petrus i Stockholm har gjort sig kända för sina nyskapande (och goda! ) bakverk och bröd. Nu släpper ägaren Petrus Jakobsson boken Bageriet."
Damernas Värld

"Inspirerande recept."
Journal Chocolat

"Boken innehåller många olika recept på mest bröd och en del kakor, bra anvisningar på hur man går till väga i bakningen. Ger inspiration till att börja baka"
Tranås-Posten

"Fyllig bakbok."
Dagens Nyheter

"En inspirerande bok med härliga recept och en inblick i bageriets historia och riktigt snygga bilder!"
Allers

"Boktips för bakglada."
Hemlagat

"Bageriet« är en seriös bok som ger en känsla och inblick i hur ett bageri fungerar och vad som krävs för att kunna skapa liknande bröd och bakverk i hemmet. Boken kräver en del av sin användare, men det man får tillbaka gör nog mödan värd."
Umeå Tidning

Inspirerande recept.
Journal Chocolat
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bageriet : bröd, bakverk & kakor
  2. +
  3. Konditorns bakverk : bästa tips till ett lyckat bak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konditorns bakverk : bästa tips till ett lyckat... av Per Bäckström (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bageriet : bröd, bakverk & kakor