Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2017-03-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149670
Jag kommer ihåg (e-bok)

Jag kommer ihåg (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-03-08

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Peter Englund har i åtskilliga verk försökt skildra det stora genom det lilla, helheten genom delen. I "Jag kommer ihåg" har han för första gången valt sig själv som studieobjekt. Fritt associerande har han nedtecknat och listat minnesfragment från sin barndom - skärvor som i sig inte är vidare märkvärdiga men som delas med många andra som också växte upp i rekordårens Sverige, skärvor av det slag som aldrig får plats i den Stora historien och ofta inte ens i självbiografiska berättelser men som likafullt dröjer kvar i långtidsminnet.

Jag kommer ihåg är inte bara ett ovanligt minnesexperiment, men också en bok som i sin planlösa öppenhet inbjuder läsaren till egna hågkomster och reflektioner.

"Genialt i sin enkelhet."
Jönköpings-Posten

"Jag läser girigt, dörrar öppnas till min barndom; smaker, känslor och detaljer kommer tillbaka ur minnesdimmorna. Och känner en stor tacksamhet till Peter Englund som ger mig delar av min uppväxt tillbaka."
Tara

"Ett lyckat experiment ... Den överraskar och inspirerar."
Dala-Demokraten

" ... ett slags meditativ katalysator för glömda minnen. Det är sällsamt. Jag rekommenderar er att pröva."
Tidningen Vi

"Det som vid hastigt påseende kan te sig busenkelt, som att minnas doften av knallpulver, visar sig efter hand vara ett hårt arbete, en trappa ner, under golvet."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Englund Peter

  • Söndagsvägen

    Englund Peter

    En kväll i juli 1965 påträffas en ung kvinna död i sitt hem i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Polisen avfärdar det först som självmord, men snart står det klart att hon blivit mördad. Men av vem och hur? Därmed inleds den största oc...